Journalistens lesere har spådd om hva som skjer med flere norske papirutgaver. Her Se og Hørs Ulf André Andersen til venstre og VGs Gard Steiro til høyre.

«Medieprofeteten 2024»

Journalistens lesere tror VG og Se og Hør gjør papirkutt

Slik spådde leserne om 2024.

Publisert

Et blikk på de innsendte svarene i Journalistens medieprofet-konkurranse avslører hva norske pressefolk og andre Journalisten-lesere som gruppe tenker om året vi skal gjennom.

I noen spørsmål svarer nær sagt alle det samme, mens de i andre fordeler seg helt likt.

Tydelig om «Bamsegutt»

Den tydeligste enigheten finner vi allerede i første spørsmål: «Blir NRK felt i PFU for 'Ingen elsker Bamsegutt'?» Her svarer 460 ja, mot 47 nei. 

De aller fleste mener i samme slengen at NRK blir mest felt i PFU i 2024; 329 svarende satser på å se NRK i toppen mens TV 2 blir tippet av 60, nest flest.

Journalisten har tidligere omtalt at kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen avsto fra å svare på NRK-relaterte PFU-spørsmål da hun slang seg med som deltaker i spådomskonkurransen.

Tror på kutt og Skup-pris for VG

En overvekt av de svarende tror også at 2024 bringer med seg kutt hos noen av de største papirselgerne som gjenstår: 306 har svart ja på at VG kutter søndagsutgaven (mot 143 nei), mens 291 tror at Se og Hør kutter ned fra to ukentlige papirmagasiner (mot 216 nei).

Hvis det virkelig går mot søndagskutt for VG, kan redaksjonen trøste seg med at de vinner Skup-prisen i år, tipper 146 svarende. Med 135 og 82 stemmer er også E24 og DN med i toppen på Skup-tippingen.

507 deltakere svarte på de 15 spørsmålene. Fasit og vinner pekes ut ved årsslutt.

Powered by Labrador CMS