Journalisten.se satser nytt

Journalistens søsteravis i Sverige har lansert nye nettsider bygget i programvare med åpen kildekode.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten.se fikk en drastisk makeover i løpet av romjulen, helt på tampen av 2007. Nettløsningen de har valgt er bygget på textpattern, en gratis programvare med åpen kildekode.

Enklere publisering

- Textpattern er ganske likt et bloggeverktøy: fokuset er på å gjøre det enkelt å skrive og publisere, i tillegg får du verktøy for bildehåndtering, sier Anton Andreasson i firmaet Netrelations.se. De har levert selve systemet og jobbet med søkemotor-optimalisering for nettsiden.

- En av grunnene til at vi byttet nettløsning var at det ga oss et enklere administrativt system. Et annet motiv var å løfte frem deler av innholdet vårt som ikke ble presentert godt nok, deriblant nytt om folk, forteller Qia Rindevall, redaksjonssjef og stedfortredende ansvarlig utgiver for Journalisten i Sverige.

Kan abonnere på hele eller deler av nettinnholdet

Den store endringen i forhold til å løfte frem alle deler av innholdet, er at den nye nettløsningen har RSS-feeds for alle seksjoner. RSS (Real Simple Syndication) er et standardisert XML-filformat som gjør det enkelt å abonnere på en bestemt nyhetsfeed. I den nye nettløsningen til Journalisten kan du abonnere på jobbannonser, nyhetsartikler, kronikker, nytt om folk osv. Du kan lese mer om RSS-feeds her.

Medier som går over til åpne kildekode gjør det gjerne for å få et enklere og billigere publiseringssystem. I Norge benytter blant annet Reiser og Ferie den gratis programvaren Joomla, mens ABC Nyheter benytter Drupal, en annen programvare basert på åpen kildekode som også nettsidene til Information i Danmark er bygget i.

Powered by Labrador CMS