Manglende svar fra justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) er nå klaget inn til Sivilombudsmannen av Norsk Redaktørforening. Foto: NTB scanpix

Norsk Redaktørforening klager Wara inn for Sivilombudsmannen

Har ventet på svar i to og et halvt år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter to og et halvt år har medieorganisasjonene ennå ikke fått svar på sin henvendelse om fritak fra sivilforsvarsøvelser for journalister. Nå klager Norsk Redaktørforening (NR) Justisdepartementet inn for Sivilombudsmannen, skriver redaktørforeningen på egen nettside.

Utgangspunktet for brevet som ble sendt til daværende justisminister Anders Anundsen, var spørsmål knyttet til at journalister i mange lokalaviser blir kalt ut til tjeneste i Sivilforsvaret i forbindelse med større hendelser, i stedet for å gjøre jobben sin og sørge for informasjon ut til publikum.

«Innkallingene medfører store problemer i mange lokalaviser,» påpekte NR i brevet.

Brevet ble imidlertid aldri besvart. Heller ikke Anundsens etterfølgere, Per-Willy Amundsen eller den nåværende statsråden, Tor Mikkel Wara, har respondert. Nå har NR valgt å bringe saken inn for Sivilombudsmannen.

«Etter vårt syn må dette være i strid med prinsippene for god saksbehandling i staten og helt konkret i strid med forvaltningslovens § 11a om saksbehandlingstid og foreløpig svar. Vi ber derfor Sivilombudsmannen om å vurdere Justisdepartementets saksbehandling av vår forespørsel», skriver NR.

Powered by Labrador CMS