Richarda Klaastad deler fra hverdagen som journalistpraktikant i den todelte videoen «Verdens verste journalist».

Kaller seg selv «verdens verste journalist»

Tønsbergs Blad-praktikant Richarda Klaastad satte sammen ærlig videorapport etter å ha prøvd seg på enquete.

Publisert Sist oppdatert

– Er ikke så god på den «prate til folk»-greia. Allikevel har jeg plutselig endt opp som journalist, sier Richarda Klaastad til kameraet i en video publisert hos Tønsbergs Blad.

I videoen viser Klaastad, som nylig har avsluttet praksisperiode hos avisa, fram utfordringene og de personlige konsekvensene ved å forsøke å hente inn klassiske «fem på gata»-sitater ute i bybildet.

– Fikk bare nei

– Det var den første arbeidsoppgaven jeg fikk, forteller Klaastad, som for tiden fullfører bachelor i medieproduksjon ved Høgskulen i Volda.

Det kryr av enten snø, måker eller pollen utendørs, og folk på gata er ikke alltid særlig interessert i å stoppe opp, viser videoen.

– Det er ikke journalist jeg utdanner meg til å bli, så i begynnelsen følte jeg meg jo som verdens verste journalist. Jeg gikk rundt og fikk bare nei når jeg spurte folk. Til slutt begynte jeg å stille spørsmålene til meg selv i stedet, sier hun til Journalisten om enquete-forsøkene.

Sterkere sider

I andre del om «verdens verste journalist» er gjennomgangstonen mer en takknemlighet over å ha fått prøvd seg hos Amedia-avisa. 

Og Klaastad mener å spore en utvikling hos seg selv:

– Jeg får ikke lenger «totalt sammenbrudd» av å bli sendt ut med beskjed om å snakke med folk, og jeg har også funnet ut at jeg er god på å holde en samtale gående når den først er i gang, sier hun og avslutter:

– Kan hende har jeg noen sterkere sider som journalist enn jeg trodde da jeg begynte i praksis.

Powered by Labrador CMS