Stig Jakobsen i Nidaros sier de ikke kommer til å kutte, på tross av varslede forskriftsendringer.

Kan rammes av forskrifts-endringer – men Nidaros varsler samme trykk neste år

– Skal bli enda bedre.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da tildelingen av pressestøtten ble kjent for snaue to uker siden var Amedias trondheimssatsing Nidaros blant de store vinnerne. Avisen fikk en støtteøkning på nesten 20 prosent, noe som tilsvarer 1,6 millioner kroner. Totalt får avisen rett under 10 millioner kroner i pressestøtte i år.

Ansvarlig redaktør i Nidaros, Stig Jakobsen, sier til Journalisten at økningen i pressestøtte skal investeres i journalistikk.

Usikkert år

– Å investere i journalistiske krefter er mantraet her. Vi har allerede oppbemannet med to redaksjonelle årsverk, og vi har vært helt klare på at vi skal løfte produktet redaksjonelt. Det mener jeg vi har klart, selv om vi skal bli enda bedre, sier Jakobsen.

– Betyr det enda flere ansatte?

– Det betyr i alle fall at det ikke blir noen kutt, sier Jakobsen.

Nylig har blant andre Medietilsynet og Schibsted varslet at bransjen har et usikkert år i vente. Høye energipriser, presset varelogistikk og rentehevinger gir mørke skyer på horisonten. Jakobsen sier at de også i Nidaros er klar over de økonomiske realitetene.

– Krigen, strømpriser og nedadgående økonomi hos folk flest gjør at noen kanskje tenker de ikke trenger fem strømmetjenester, og fem aviser. Sånn sett kan nummer to-aviser bli lidende. Men foreløpig ser det ikke så galt ut.

Byaviser kan rammes

Når det gjelder de varslede forskriftsendringene for pressestøtten, kan tilsynelatende byaviser som Nidaros bli lidende, men Jakobsen sier at de for så vidt er forberedt på endringer neste år.

– Det er jo litt vanskelig å forholde seg til når man ikke vet hva det blir. Vi er spent på utfallet, sier han.

– Hva tenker du om risikoen neste år?

– Det er altfor tidlig å spå. Vi må kjøre på med samme trøkk og se hvor vi havner.

Powered by Labrador CMS