Sørbø ville ikke hatt Aulie på direkten

En av NRKs mest erfarne programledere, Kari Sørbø, mener Marianne Aulies uttalelser den siste tiden har vært så sterke at hun ikke ville sluppet til på direkten hos henne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sørbø har ledet flere tusen direktesendinger i NRK P1s populære Her og nå, og sier det er programledernes mareritt at et intervjuobjekt plutselig skjærer ut og kommer med uttalelser som enten er sjikanøse eller som rammes av straffeloven. Hun mener Mina Hadjian ikke kan klandres for det som skjedde mandag, men at hun burde vurdert nøyere om det var riktig å slippe til Marianne Aulie i et direktesendt program.

– Marianne Aulie har kommet med uttalelser til VG og Se og Hør i det siste som er av en slik karakter at jeg ikke ville sendt henne på direkten. Det er noen folk man ikke skal sende på direkten, og mitt inntrykk er at hun nå er inne i en periode, der hun ikke bør direktesendes, sier Sørbø.

– Hvordan skal man vurdere dette hele tiden?

– Man må blant annet følge med i hvordan folk opptrer. Vi har for eksempel brukt Steinar Bastesen mye i Her og nå, men etter den opptredenen han hadde på årsmøtet i Kystpartiet for to uker siden, vil ikke jeg sende Bastesen direkte nå. Det er slike vurderinger vi må gjøre.

– Kan det være noe med programprofilen som gjør at slike ting skjer i P3?

– Vel, tidene forandrer seg og grenser flyttes. Man skal være frekkere og frekkere, men nettopp da er det viktig å være ekstra på vakt. Jeg synes Mina gjør veldig mange fine ting, men personlig synes jeg for eksempel ikke det er hyggelig å høre ordet fitte på radio. I det hele tatt reagerer jeg på ordbruken hennes, sier Sørbø.

Kari Sørbø har selv aldri opplevd spesielle problemer med direktesendinger. Det nærmeste hun kommer var da John Henrik Eira i Norske Reindriftssamers Landsforening hadde bestemt seg for å snakke samisk i en direktesendt debatt på Her og nå. Da hadde Sørbø problemer med å holde seg alvorlig.

– Hva kan man gjøre? Bør det innføres forsinkelse som amerikanerne gjør?

– Nei, det blir veldig rar radio. Sender vi direkte så sender vi direkte. Dette er jo ikke noe stort problem, dette er et unntak, sier Sørbø som mener Mina Hadjian taklet episoden bra.

Mange kunne vært fristet til å gå videre på Aulies opplysninger, spurt om hvorfor hun ikke politianmeldte det osv., men Hadjian satte stopp og spilte musikk.

– Det var det eneste riktige, sier Sørbø.

Powered by Labrador CMS