Hamar Arbeiderblad-redaktør Katrine Strøm har sagt opp sin stilling.

MEDIEFOLK:

Katrine Strøm blir ny region­redaktør i NRK Region sørøst

Kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør i Hamar Arbeiderblad.

Publisert Sist oppdatert

Katrine Strøm har meddelt styret i Hamar Arbeiderblad at hun slutter som ansvarlig redaktør for å bli ny regionredaktør i NRK.

– Med Katrine Strøm får vi en strategisk meget klartenkt leder med evne til å peke retning. Hun brenner for samfunnsoppdraget og for at NRK skal være viktig for folk i hele landet. Hun kjenner dette geografiske området veldig godt og vil tilføre oss verdifulle impulser utenfra, sier distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK i en pressemelding.

Presset er stort

Den påtroppende NRK-redaktøren legger til:

– Dette føles som jobben jeg har forberedt meg til hele yrkeslivet mitt. Jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende oppgave i en tid hvor presset er stort på redaktørstyrte medier. Det handler om hvordan vi skal være vesentlige for like mange også i årene som kommer, om hva som er sant, og hvem som får offentlighetens oppmerksomhet, sier Strøm - og fortsetter:

– Som den største nyhetsorganisasjonen står NRK sentralt i folks liv, og NRK må levere noe mange bryr seg om. Å følge med på tvers av det ultralokale og det nasjonale tror jeg bare vil bli enda viktigere i tida fremover. Her kan NRK gjøre mye andre ikke får til.

Inn i ledergruppe

NRK Region sørøst består av distriktskontorene NRK Stor-Oslo, NRK Buskerud, NRK Vestfold og Telemark, NRK Østfold og NRK Sørlandet. Sørøst har også en regional graveredaksjon. 

Redaktørene for disse redaksjonene er i ledergruppen Strøm nå skal lede. I tillegg vil hun være en del av Distriktsdivisjonens ledergruppe.

Magne Nordgård, konsernsjef i Kilde – som eier Hamar Arbeiderblad – og styreleder i avisen, beklager at Strøm slutter:

– Jeg er lei for å miste en dyktig redaktør og leder, men har samtidig stor forståelse for valget og vil ønske henne lykke til med en ny utfordring.

Strøm tiltrer til høsten.

Powered by Labrador CMS