Redaktør Tove Lie (til venstre) og produsent Eva Tønnessen ved oppstarten av Khrono.

Høgskolen i Oslo og Akershus vil dele eierskapet av Khrono med flere

Eksterne styremedlemmer skal gjøre det lettere for nettavisen å dekke mer enn Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettavisen Khrono har siden oppstarten i 2013 vært heleid av Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

På siste styremøte før jul ble det vedtatt å endre formålsparagrafen og utnevne et nytt styre som «består av fire eksterne representanter, en representant fra HiOA og leder for studentparlamentet. Styreleder velges blant de eksterne representantene.»

Khronos nye styre består av:

Investeringsdirektør Rune Røsten i Schibsted Vekst, redaktør Irene Halvorsen i Nationen og kommunikasjonsdirektør Asbjørn Bartnes ved UiT Norges arktiske universitet. Fra HiOA sitter lederen for Studentparlamentet ved høgskolen, Sunniva Braaten, og professor Steen Steensen, leder ved journalistutdanningen.

Prorektor Anne Lise Fimreite ved Universitetet i Bergen ble valgt til ny styreleder. Hun tar over etter Arne Krumsvik som fra nyttår er instituttleder for medievitenskap ved Universitetet i Oslo

For hele feltet

Styreendringen kommer som følge av at Khrono for to år siden bestemte seg for å være noe mer enn en ren «lokalavis» for HiOA. Dekningsområdet ble utvidet til hele universitets- og høgskolesektoren.

Direktør før organisasjon og virksomhetsstyring Tore Hansen ved HiOA

– Dette har avisen jobbet med siden, og i og for seg lyktes bra med, sier direktør før organisasjon og virksomhetsstyring Tore Hansen ved HiOA.

Vil at flere bidrar økonomisk

Han forklarer at vedtak fra før jul er en ytterligere tilrettelegging for å nå målet om en bredere dekning av feltet. Til Khrono uttalte rektor Curt Rice ved HiOA at det nye styret får som sin første oppgave å se på muligheten for å få inn nye krefter på eiersiden i nettavisen.

— Mine forventninger er at styret jobber tett med redaksjonen i utviklingen av en handlingsplan for å implementere strategien om en nasjonal posisjon, sa Rice til Khrono. 

– Hvorfor ønsker dere å få inne flere eiere? 

– Slik at avisen reelt får mulighet til å dekke saker fra andre deler av landet enn Oslo. Da trenger de gode rammebetingelser. Det kan dreie seg om økonomi, og ikke minst gode muligheter til å følge sakene “on spot”. Gjennom oppnevningen av disse styremedlemmene mener vi at dette arbeidet vil være godt ivaretatt, sier Hansen til Journalisten, og understreker:

– Vi har investert en del i denne avisen allerede, og kommer fortsatt til å gjøre det. Samtidig ser vi det som naturlig å undersøke om også andre kan være interessert i å være på bidra.

Han mener det er for tidlig å si noe om hva som vil komme ut av dette arbeidet. Ifølge Khrono vil det imidlertid kunne være snakk om sonderinger etter medeiere innen både mediebransjen og utdanningsektoren.

Powered by Labrador CMS