Pendlere i ettermiddagsrush i Beijing 13. juni. Kinas økonomi sliter fortsatt med ettervirkningene av pandemien, og har rekordhøye ledighetstall blant unge.

Pressefrihet i Kina

Kina blokkerer plagsom finansjournalist

En profilert kinesisk økonomijournalist er utestengt fra en some-plattform for å trekke paralleller til depresjonen på 1930-tallet.

Publisert

Wu Xiaobo er en innflytelsesrik journalist og forfatter med 4,7 millioner følgere på mikrobloggstedet Weibo, som kan sammenlignes med Twitter.

Nå er kontoen hans der stengt, og alt innhold etter april 2022 er tilsynelatende fjernet. Journalisten har nylig sammenlignet Kinas økonomiske problemer med Den store depresjonen. Han har blant annet trukket fram landets fallende fødselsrate og skyhøye ledighet blant unge.

– Den enorme skaren av arbeidsledige utgjør trolig en lunte som antenner kruttønna, skrev journalisten nylig i en spalte i magasinet Caixin.

Moderatorene på den kinesiske some-plattformen uttalte mandag at de har blokkert tre profiler, uten å nevne Wus navn spesifikt. De sier stengingen skyldes at brukerne har «svertet utviklingen av verdipapirmarkedet» og «hypet opp arbeidsledigheten».

Wu Xiaobo har ikke vært tilgjengelig for å kommentere utestengingen.

Powered by Labrador CMS