Rød Løper-reporter Thea Hope beveger seg fra å dekke reality-verdenen til å delta direkte, som deltaker i «Good Luck Guys». I serien er hun på lag med Tiktok-profilen Sebastian Brevik.

Rød Løper

Kjendisreporteren blir reality-deltaker: – Ville inn i «bobla»

– Måtte være tydelig på at jeg ikke var der som noen muldvarp, sier Thea Hope.

Publisert Sist oppdatert

Hun står vanligvis ved siden av den røde løperen med mikrofon, men onsdag kom nyheten om at journalist Thea Hope fra Dagbladet og Se og Hørs kjendiskonsept Rød Løper selv blir deltaker i realityprogrammet «Good Luck Guys».

– Jeg ble overrasket over at de ville ha meg med, sier Hope til Journalisten om første respons da henvendelsen kom fra et castingbyrå.

Men motivasjonen var likevel klar:

– Jeg har dekket mange realityprogrammer, og alltid tenkt at det er fascinerende med denne «realitybobla» de alle snakker om. Jeg har alltid tenkt at den er ekte, og at jeg ville inn der selv. Det var det som gjorde at jeg sa ja.

Innspillingen ble unnagjort i Thailand i mai, og har stort sett realityprofiler og influensere som deltakere.

– Stilte du med noen fordeler siden du har en viss innsikt i bransjen fra før?

– Både ja og nei. Da jeg fikk vite hvem de andre deltakerne skulle være, hadde jeg intervjuet nærmest alle sammen før, uten at jeg kjente noen av dem privat, sier Hope.

– Men jeg måtte ta en runde med alle før innspillingen startet, og understreke at jeg på ingen måte var der som noen muldvarp for redaksjonen min. Det var viktig for meg at ingen parter trodde at jeg skulle røpe ting de delte med meg i løpet av oppholdet, sier Hope.

Hope har ikke delt noe fra innspillingen med redaksjonen, sier hun, og deltar heller ikke i dekningen av programmet for Rød Løper.

– Jeg må nok også være obs på å gjøre intervjuer med de andre deltakerne om andre ting i fremtiden, særlig hvis det er kritiske eller følsomme temaer. Men man ønsker jo heller ikke at noen skal tenke at de nå er vernet for spørsmål siden jeg har vært deltaker sammen med dem.

Nå blir altså Rød Løper-reporteren selv å se på den røde løperen, når programmet har premiere senere i høst.

– Da skal jeg vel selv stå der og svare på spørsmål. Det blir veldig rart, rett og slett, avslutter Hope.

Også andre Rød Løper-profiler har utvidet horisonten til ulike realitykonsepter den siste tiden; programleder Jonas Scheie Hammer har deltatt i Dagbladets egne produksjon «Nødt eller sannhet», mens kollega Kine Falch blir å se i TVNorge-satsingen «Jaget».

Powered by Labrador CMS