Rød løper, grønn skjerm: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer leder «Rød løper» fra et studio på Hasle i Oslo. Foto: Nils Martin Silvola

Ruller ut «Rød løper»:
Aller er i gang med kjendiskampen på video

Jobber på «motsatt» måte av hovedkonkurrenten.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I løpet av fjoråret ble det stadig mer klart at Aller Media sikter mot å bli en reell konkurrent til VGTVs «Panelet» om videodekningen av underholdnings- og kjendisverdenen. Aller Medias videodirektør, Mads A. Andersen, fortalte selv om planene til Medier24.

Sammen med Jonas Jørstad, digitalredaktør for Seoghør.no og Dagbladet Kjendis, har videodirektøren i løpet av høsten satt sammen et team som skal drifte videosatsingen «Rød løper».

Når Journalisten besøker Aller-bygget på Hasle i Oslo forteller Jørstad, sammen med produsent Sondre Rahm, reporter Thea Hope og programlederne Kine Falch og Jonas Scheie Hammer, at det har gått i ett de siste ukene.

– Det har vært veldig mye og hard jobbing. Vi har erfaring fra mange steder til sammen, men jeg tror alle er enige om at dette er det sjukeste vi har gjort. Men veldig gøy, sier Hammer, som kom til Aller fra VGTV i november.

Stor Aller-satsing

Siden januar har teamet produsert videoer under vignetten «Rød løper». Alt innhold går på Seoghør.no, mye går også hos Dagbladet TV. Og det fungerer bra, synes teamet selv.

– Det er ikke nødvendigvis de samme personene som sjekker Se og Hør og Dagbladet, så det blir lite kannibalisering av innholdet. Det blir heller en nyttig dobbeleksponering. Jeg tror de som ser oss via Dagbladet tenker på oss som et Dagbladet-produkt, mens de som ser oss via Se og Hør tenker på oss som et Se og Hør-produkt, sier produsent Sondre Rahm.

Redaktør Jørstad er tydelig på at videosatsingen er sentral for konsernet:

– Dette er en av de viktigste satsingene for Aller Media i 2019. Den er kjempeviktig for to av våre største merkevarer. Vi legger hodet på blokka, dette skal og må lykkes. Vi har fått en veldig god start, og merker stor positivitet fra alle kanter.

Jørstad forteller at et måltall for satsingen har vært 500.000 visninger i uka, men at det tallet allerede er passert.

Fra venstre: Redaktør Jonas Jørstad, produsent Sondre Rahm, videojournalister Thea Hope, Kine Falch, Jonas Scheie Hammer. Foto: Nils Martin Silvola

Studio klart når det skjer

For mange av videoene tar programlederne turen fire etasjer ned fra redaksjonen for å spille inn intro eller utro fra et nybygget greenscreen-studio.

Her står alt utstyret klart når det skjer store ting i kjendisverdenen; programlederne kan selv sjekke lys, lyd og bilde og gå rett i opptak.

– Når det har vært «breaking» har vi brukt kanskje 20 minutter fra vi tar heisen ned til videoen ligger ute på nett, forteller Falch.

Rød løper-redaksjonen planlegger også å gjøre seg bemerket med direktesendinger fra store arrangementer, og jobber for at «alle skal kunne alt»: Programlederne skal kunne filme eller redigere hvis det måtte trenges, og produsenten skal kunne steppe inn foran kamera.

Høy energi

– Hvis dere hadde hatt bedre energi akkurat der, hadde dette blitt bedre, sier produsent Rahm og peker på skjermen etter en kjapp innspilling.

Programlederne nikker.

– Dere er bevisste på å jobbe opp energinivået før innspilling?

– Vi skrur opp fire gir. Det føles unaturlig, men vi vet at det er det som funker. De som har klikket seg inn til videoen, har klikket på en kjendisnyhet, og det er viktig at vi sender dem effektivt over til innholdet, sier Hammer.

Produsent Sondre Rahm ber om mer energi fra programlederne i studio. Thea Hope følger med. Foto: Nils Martin Silvola

«Univers», ikke program

Konkurrenten og på mange måter forbildet er VGTVs «Panelet», men Rød løper-redaksjonen mener at deres produksjonsmåte er nærmest motsatt.

Der «Panelet» produseres som en ukentlig hovedsending, og VG klipper opp programmet i mindre deler som profileres på VG.no, spiller Rød løper-redaksjonen inn opptil flere klipp hver dag. Planen er videre å lage «oppsummeringssendinger» med de beste klippene fra uka som har gått, til publisering på søndager.

– Men det kommer ikke til å bli noe hovedfokus. Jeg tror tanken om tv-programmer på nett er i ferd med å bli utdatert, og kanskje ikke er helt veien å gå i dag. Vi snakker mer om et Rød løper-univers enn et program, sier Hammer.

Profilbygging på lang sikt

Redaksjonen har valgt seg Instagram som hovedkanal for innhold på sosiale medier, og publiserer egne versjoner av klipp der på egen profil.

– Det skal være mer en lekegrind, sier Thea Hope.

– Målet der er å vise oss fram fra en litt annen side, man skal bli mer kjent med oss på en annen måte enn når vi står oppstilt i studio, sier Hammer.

– Harm og Hegseth har jo blitt store profiler for VGTV, har dere et mål om å bygge profiler?

– Akkurat nå har vi fokusert på å komme oss i gang, få på plass tekniske løsninger og stab, med en god og stor kjendisredaksjon bak seg. Nå ruller toget, men i første omgang er det innholdet vi skal pøse på med. At programlederne våre blir profiler etter hvert, tror jeg kommer som en naturlig konsekvens, sier redaktør Jørstad.

– At folk vil se på også fordi de liker dem som presenterer innholdet, gir jo mye. Der blir dialogen via sosiale medier også viktig, sier Hope.

– Men få med at Jonas gjerne vil bli kjendis selv, skyter Falch inn.

– Det er bare rør! En myte, ler Hammer.

– Hva med andre formater, for eksempel podcast?

– Det må vi lande internt før vi kan melde så mye om. Men vi har sikkert fire-fem relaterte konsepter på gang, som flettes mer eller mindre inn i «Rød løper». Du skal nok få høre mer, sier Jørstad.

Powered by Labrador CMS