«No hadde vi faktisk venta å endeleg få ein positiv respons frå Medietilsynet, men det vart dessverre ein ny stor nedtur», skriver ansvarlig redaktør Kjetil Haanes.

Medietilsynet sier fortsatt nei: – Ekstremt skuffa

Nett.no hadde forventet et pressestøtte-ja.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Heller ikke i denne runden ble det pressestøtte for den lokale næringslivsavisen Nett.no. Da Medieklagenemnda sendte saken tilbake for ny behandling i april, øynet redaksjonen et håp om støtte. Men i dag ble det klart at Medietilsynet opprettholder sitt pressestøtte-nei.

«Vi er ekstremt skuffa, og samstundes overraska etter at Medieklagenemnda oppheva det førre avslaget og bad Medietilsynet sjå på saka på nytt. No hadde vi faktisk venta å endeleg få ein positiv respons frå Medietilsynet, men det vart dessverre ein ny stor nedtur», skriver ansvarlig redaktør Kjetil Haanes i en e-post til Journalisten.

Nett.no søkte om pressestøtte for første gang i 2019, og fikk nei. Nei fikk de også i 2020. Nett.nos klage på avslaget for 2019 er det som Medieklagenemnda behandlet i april, og som resulterte i at saken ble sendt tilbake til Medietilsynet for ny behandling.

«Eg kan ikkje forstå anna enn at her undergrev Medietilsynet legitimiteten til Medieklagenemnda, som etter vårt syn gav oss ei grundig og ‘fair’ behandling», skriver Haanes.

Les Medietilsynets vedtak her.

Powered by Labrador CMS