Erling Moe fra tingretten. Foto:Kathrine Geard

Fornøyd med gjennomføringen

Tolke- og skanneproblemer i Oslo tinghus ble løst i løpet av kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Både domstolen og mediefolk er fornøyde med gjennomføringen av den første dagen av 22. juli-rettssaken. Senest onsdag i forrige uke oppfordret sorenskriver Geir Engebretsen mediene til å møte opp tidlig i Oslo tinghus, og hente fram «tålmodighetsgenet».

- Nesten plettfri

Det kan det virke som journalistene har lyttet til. Avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen er svært fornøyd med hvordan dagen har forløpt i Oslo tinghus.

– Gjennomføringen har vært nesten plettfri og har gått glimrende. Både det tekniske og akkrediteringen har gått bra, sier Moe.

Småproblemer

Noen småproblemer har likevel oppstått. Et av dem er at journalister ikke skanner seg ut når de forlater rettssal 250 og 2. etasje i tinghuset. Det betyr at kolleger fra samme mediehus kan oppleve at de ikke kommer inn fordi systemet har registrert kvoten som full.

– Det glemmer folk, men det har ordnet seg, sier Moe.

 Journalist Kjetil Stormark sier at det også var problemer i det fremskutte pressesenteret i rettssal 227 i åpningen av rettssaken. En feilkobling førte til at lyden ut i rommet var den engelske oversettingen. Men slik oversetting til hele pressesenteret skal kun skje på Hotel Bristol.

 – Det var engelsk tolkning i noen minutter, men det ble fikset før vi journalister rakk å lage noen krise av det, sier Stormark, som har sin arbeidsplass i salen.

 Effektiv sikkerhetskontroll

 På forhånd fryktet han at den første dagen skulle gi flere problemer når flere hundre mennesker måtte gjennom sikkerhetskontrollen på vei inn i tinghuset. Til tross for noe kø i 8-tiden skal alle ha kommet inn i tide.

 – Jeg er veldig imponert. Måten dette er gjennomført på er veldig skikkelig. Slusene har fungert bra.

 Med unntak av tolkeproblemene sier både Moe og Stormark at det tekniske har gått bra.

 – Jeg gir terningkast seks på rammen rundt, sier Stormark.

 Skryt

 Domstolsadministrasjonen spanderer skryt på journalistene som har hatt tinghuset som arbeidsplass under første dag av rettssaken.

 – Jeg vil berømme journalistene for å ha vist smidighet og fleksibilitet og for å ha vært lite stresset, sier Moe.

 

Powered by Labrador CMS