Anders Horn. Foto: Tom Henning Bratlie
Anders Horn. Foto: Tom Henning Bratlie

Fra Klassekampen til LO

Politisk redaktør Anders Horn avviser at han slutter i protest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Horn skifter bransje fra journalistikk til informasjon når han nå starter i ny jobb som kommunikasjonsrådgiver i LO sentralt. Dermed mister Bjørgulv Braanen nok en sentral medarbeider, etter en serie med oppsigelser tidligere i år. I tillegg til Horn har Braanen i løpet av kort tid mistet en politisk journalist, en debatt- og kronikkredaktør og to vaktsjefer.

Nylig ble det også kjent at Braanen omgjorde politisk avdeling til en gruppe under Klassekampens innenriksavdeling. Horn skal ifølge Journalisten.nos kilder ha vært sterkt imot denne omleggingen, men ønsket ikke å kommentere saken.

Ikke protest

– Kan du forstå at noen nå vil oppfatte at du går av som politisk redaktør og forlater Klassekampen i protest?

– Ja, jeg kan forstå det. Men sannheten er at det ikke er noen protest fra min side. Jeg hadde allerede søkt på den ledige stillingen i LO da diskusjonen om politisk avdeling oppstod i Klassekampen. Jeg har rett og slett lyst til å gjøre noe annet. Jeg oppfatter for øvrig omleggingen som en mindre administrativ avgjørelse, sier Horn.

Opplagsvekst

Han har vært ansatt i Klassekampen i fem år, to av dem som politisk redaktør. I årene 1997 til 2005 jobbet Horn i Ny Tid, fra 2001 som redaktør.

– Det har vært veldig spennende å jobbe sammen med så gode og oppegående kolleger, som har laget en bra avis i alle avdelinger. Vi har hatt en opplagsoppgang som få andre har opplevd, sier Horn.

Powered by Labrador CMS