Foto: Birgit Dannenberg

Minst 100 må gå i TV 2

150 millioner må kuttes, og til jul kan 100 ansatte stå uten arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For tredje gang på halvannet år kutter TV 2 drastisk i kostnadene og bemanningen. Ifølge VG i dag skal tv-kanalen kutte 150 millioner kroner som følge av en inntektssvikt på 400 millioner.

Les også:

Vil unngå oppsigelser i TV 2

Vil kutte 72 årsverk i TV 2

TV 2 strammer inn ytterligere

Dette medfører ifølge Bergens Tidende at minst 100 ansatte vil miste jobben, og det skjer trolig før jul. Rundt 800 ansatte som arbeider i TV 2 i dag.

– Hvordan skal dere få dette til?

– Det er det arbeidet som nå igangsettes. Vi har nedsatt flere arbeidsgrupper, og flere prosjekter er satt i gang for å finne hvor de 150 millionene kan spares inn, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy til Journalisten.

Indrøy sier han ikke vil forskuttere hvor kuttene eventuelt blir tatt og mener det er useriøst å spekulere.

Suksess

De siste par årene har TV 2 utvidet sin kanalpakke til nyhetskanalen, sport og filmkanalen. Tanken om å legge ned disse synes ikke å stå i høy kurs hos informasjonsdirektøren.

– Nei, det er ikke aktuelt å legge ned Nyhetskanalen. Den har doblet seertallene det siste året og er i så måte en suksess. Når det gjelder driften, så ser vi på det.

Les også: Stor oppslutning om ingenting i TV 2

Nulloppgjør

I flere mediebedrifter har man det siste året kuttet i arbeidstid og i lønn. Ledelsen i tv-kanalen forsøkte å få de ansatte med på å gå over til innskuddsbasert pensjonsordning, kutt i goder og lønn og et nulloppgjør. Det siste gikk Klubb 2 for.

– Vil det være aktuelt å kutte i lønningene?

– Vi spilte inn en hel rekke forslag til klubbene i våres. Det var bare ett av forslagene klubbene da var villige til å se på og det var å gjennomføre et nulloppgjør. Ønsker de å komme tilbake på det, er det bare flott, sier Indrøy.

Redaksjonsklubben i TV 2, Klubb 2, sitter i skrivende stund i forhandlinger om å få løsmedarbeidere inn i faste stillinger og har derfor ikke vært å få tak i.

Powered by Labrador CMS