TV 2-klubbleder Margrethe Håland Solheim opplever dialogen med ledelsen som konstruktiv.

Klubbleder om kuttene i TV 2:
– Begynt å spre seg litt «halvlettelse»

Venter på neste fase i nedbemanningen etter at TV 2 Nyhetene kom i mål. 

Publisert

Torsdag kunne Kampanje melde at TV 2 Nyhetene er i mål med sine kutt i den pågående nedbemanningen i TV 2. 

Det betyr at 12 ansatte enten har tatt imot sluttpakke eller tilbud om gavepensjon. 

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt et allmøte i dag og at beskjeden der var at TV 2-nyhetene er i mål med nedbemanningen, sa nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Kampanje.

– Halvlettelse

Klubbleder for de Norsk Journalistlag-organiserte i TV 2, Margrethe Håland Solheim, sier til Journalisten at de nå er gjennom en periode med sluttpakker der man har jobbet hardt for å få til frivillige løsninger. 

– Karianne kom med nyheten om at det hadde kommet inn 12 sluttpakker hos Nyhetene. Det har begynt å spre seg litt «halvlettelse», selv om ingenting egentlig er landa når ikke alt er landa. Nyhetene er bare én del av totalen, sier Håland Solheim. 

Hun sier dialogen med ledelsen fortsatt er konstruktiv, og at de nå venter med å se hva neste fase i nedbemanningen blir. 

Optimist

Fristen for det åpne sluttpakketilbudet i TV 2 går ut fredag 15. desember, og Håland Solheim sier hun er optimist inntil det motsatte er bevist. Nå håper og tror hun at det er muligheter for å løse nedbemanningene frivillig, uten oppsigelser. 

– Jeg opplever at TV 2 også er interessert i det, og det er et godt felles utgangspunkt, selv om vi er prinsipielt uenige om visse ting. 

På spørsmål om hvordan gangen blir videre med tanke på nedbemanningene, svarer hun at det ikke vil skje noe før jul i alle fall. 

– Det blir en oppsummering neste uke, og så får man legge en plan videre. 

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.



Powered by Labrador CMS