May Andrine Gran. Foto: Birgit Dannenberg

Aftenposten dropper anke

Dermed er May Andrine Gran sikret jobb.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke konkluderte Oslo tingrett med at Aftenposten måtte gi tidligere Lokal Aften-journalist May Andrine Gran fast jobb. Gran ble ansatt i prosjektstilling i Aftenpostens lokalsatsing i 2007 etter å ha arbeidet som vikar i andre redaksjoner i avishuset.

Nå er dommen rettskraftig.

– Vi kommer ikke til å anke dommen, sier redaktør Kjersti Løken Stavrum til Journalisten. Stavrum forteller at de utfra en helhetsvurdering med utgangspunkt i dommen kom fram til at det ikke var grunnlag for en anke.

– Vi er glade for at de ikke anker og saken blir avsluttet på en god måte for Gran. Vi mener dommen er så klar at det er vanskelig å se noe grunnlag for anke, sier advokat Knut Skaaslien i NJ.

Godt

May Andrine Gran er strålende glad når Journalisten ringer henne. Hun skal i første omgang skal arbeide for sentrumsutgaven av Lokal Aften, i tillegg til der det måtte være behov i redaksjonen, forteller hun.

– Det er en god følelse jeg har nå, og jeg gleder meg å komme tilbake. Jeg er også blitt ønsket tilbake av ledelsen, så det tror jeg kommer til å gå bra, sier en tydelig fornøyd Gran.

Fast ansatte

Stavrum forklarer at de som i dag arbeider i Lokal Aften ikke lenger arbeider på prosjekt, men er fast ansatt i Aftenposten.

Stavrum legger til at hun ikke kjenner seg igjen artikkelen Journalisten puibliserte i forrige uke da dommen ble kjent. Der heter det at journalistene som arbeidet i Lokal Aften ikke hadde rett til redaksjonelt arbeid i de øvrige redaksjonene i avishuset, fordi arbeidsoppgavene skiller seg sterkt fra hverandre. Stavrum bestrider denne tolkningen av Aftenpostens standpunkt.

Powered by Labrador CMS