Lillian Lyngstad har vært redaktør før Ytringen siden 2018.

Avisa Ytringen kutter én utgivelsesdag - blir ukeavis

Tidspunktet tvunget fram av koronakrisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lokalavisa Ytringen, som dekker Nærøysund og Leka kommuner nord i Trøndelag, samt Bindal kommune sør i Nordland, har kommet ut på papir tirsdag og fredag i 38 år.

Det er det slutt på fra og med neste uke, skriver redaktør Lillian Lyngstad i egen papiravis tirsdag 13. april. Ytringen blir ukeavis, med torsdag som ny og eneste utgivelsesdag.

Grepet har blitt framskyndet på grunn av koronasituasjonen, skriver redaktøren:

«Vi har i flere måneder jobbet med planer om å bli ukeavis, men meningen var å vente noen måneder til. Koronapandemien har imidlertid ført til at vi har vært nødt til å kaste om på planene og gå ned umiddelbart for å spare penger.»

Ingen enkel avgjørelse å ta, skriver Lyngstad, som er bevisst på at kanskje særlig eldre lesere vil savne todagersavisa.

«Det er en sorg også for oss, men en absolutt nødvendighet for å kunne overleve. Vi ønsker å fortsette å være din lokalavis også i framtida, og da var dette grepet uunngåelig», skriver hun.

Redaktøren skriver at torsdagsutgaven skal ha «omtrent like mye lesestoff som det tidligere var i de to utgavene til sammen».

Lyngstad forteller at lokalavisa blir oppdatert syv dager i uka på nett, og at de framover også kommer med podkaster og mer videoinnhold.

Journalisten omtalte tidligere onsdag at Lofotposten gjør lignende grep, og kutter ukentlige papirutgivelser fra seks til fire.

Powered by Labrador CMS