Medietilsynet framskynder tredje forskuddsutbetaling av pressestøtte.

Medietilsynet fremskynder støtte til små lokale medier

Utbetales neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Størstedelen av økningen på 40 millioner kroner i årets pressestøtte går til små lokalaviser. Hvordan økningen skal fordeles er nå avklart, og denne potten betales ut neste uke, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

– Medietilsynet har stor forståelse for den krevende situasjonen mange medievirksomheter nå står i. Derfor framskynder vi også tredje forskuddsutbetaling for produksjonstilskuddet. Denne utbetalingen kommer vanligvis i juli, men skjer nå allerede kommende uke, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet, ifølge pressemeldingen.

Totalt skal det fordeles 358 millioner kroner i pressestøtte i år. I dette beløpet ligger det en økning på 40 millioner kroner fra 2019.

Av disse 40 millionene er det bestemt at 30 millioner kroner skal gå til de minste lokalavisene. De siste ti millionene blir fordelt på alle aktørene som kvalifiserer for produksjonstilskudd i år, opplyser Medietilsynet.

– Størstedelen av økningen i årets støttemidler går til små lokale aviser, og dermed får mange av dem som nå sliter en større utbetaling, sier Velsand.

Powered by Labrador CMS