NRK-journalist Line Fosser Vogt måtte raskt i ilden etter ferien
NRK-journalist Line Fosser Vogt måtte raskt i ilden etter ferien

Tretten bro kollapset

Rykket ut til brokollaps første dag etter ferien: – Var en litt brå start på dagen

Nesten som å se på en film, oppsummerer NRK Innlandet-journalist Line Fosser Vogt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter tre uker på ferie ble det en brå start mandag morgen for NRK Innlandet-journalist Line Fosser Vogt. Da Tretten bro langs E6 i Gudbrandsdalen kollapset og pushvarslene begynte å tikke inn i halv åttetiden, satt Fosser Vogt ved frokostbordet i Lillehammer.

– Jeg måtte bare melde meg til vaktsjef og så dra direkte dit. Jeg og kollegaen min Alexander Nordby var vel der ti på halv ni. Så handlet det egentlig bare om å sikre stillbilder og video, og å få sendt det inn til desk, sier Fosser Vogt til Journalisten.

– Det har gått i ett

Etter stressende morgentimer har det gått i ett mandag formiddag, forteller Fosser Vogt. Hun har gått live på radio og TV, samtidig som hun jobber med å intervjue øyenvitner.

Brokollapsen var dramatisk og både en personbil og en lastebil stod på broen da den falt sammen. I en video på NRK kan man se lastebilsjåføren bli reddet ut av førerhuset ved hjelp av helikopter.

– Det ser helt uvirkelig ut her. Det er nesten som å se på en film. Broen har brukket i to i flere omganger, og det stikker brodeler opp her og der. Jeg har aldri sett noe lignende, og flere her sier det er sjokkerende å se. Særlig en lastebilen som står nesten horisontalt nå, og det ser ikke bra ut, sier Fosser Vogt.

Faglig interessant

Fosser Vogt understreker at både hun og kollegaen Nordby har rykket ut til alvorlige hendelser før, og at de i så måte er godt forberedt.

– Men det var en litt brå start på dagen, og jeg kom tilbake fra ferie i dag. Men man går inn i en boble og jobber profesjonelt, sier hun.

Heldigvis ser det ut til at det bare materielle skader etter brokollapsen, sier Fosser Vogt, og selv om slike oppdrag er faglig interessante sier hun det er tragisk både menneskelig og med tanke på infrastrukturen som er ødelagt.

Powered by Labrador CMS