Styret i Tønder-Avisa AS vil ikke la Polaris Media overta aksjene til LL Inntrøndelagen.

Polaris saksøker avis og aviseiere: – Svært beklagelig

Ny rettsrunder i kampen om Trønder-Avisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Trønder-Avisa AS vil ikke la Polaris Media kjøpe seg opp i konsernet, selv etter flere rettsrunder.

Både tingretten og lagmannsretten har konkludert med at Polaris Media har løsningsrett til samtlige av LL Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa AS, som omtalt i Journalisten tidligere.

Et forsøk på å anke lagmannsrettens kjennelse inn for Høyesterett førte heller ikke fram. Høyesterett avviste i slutten av februar å behandle LL Inntrøndelagens anke.

«Polaris Media ASA anså da saken som endelig avsluttet, og overtok aksjene fra LL Inntrøndelagen etter å ha betalt ca. kr 50 millioner. Imidlertid besluttet styret i Trønder-Avisa AS den 9. mars 2022 at styret ikke ville gi sitt samtykke til at Polaris Media ASA overtar aksjene», skriver Polaris i en pressemelding.

Konsernsjef Per Axel Koch sier i pressemeldingen at han mener styrevedtaket klart er i strid med aksjonæravtalen:

– Det oppleves som meget spesielt at styret kan komme til en slik konklusjon etter at domstolen har gitt oss medhold i at vi har rett til å overta aksjene som følge av LL Inntrøndelagens avtalebrudd.

Som følge av styrets vedtak har Polaris Media ASA reist søksmål mot Trønder-Avisa AS, og mot AS Nord Trøndelag og LL Inntrøndelagen, for å få gjennomført resultatet av den rettskraftige dommen, skriver Polaris i pressemeldingen.

– Det er svært beklagelig at man igjen må iverksette nye rettsprosesser, som etter vår oppfatning burde være helt unødvendige, sier Koch.

Ufordel for Trønder-Avisa

Styreleder i Trønder-Avisa, Kolbjørn Almlid, bekrefter overfor Journalisten at de har mottatt stevningen. Han sier han ønsker å se stevningen før han uttaler seg nærmere.

– Men det er god grunn til at styret i Trønder-Avisa har stemt mot overtakelse av aksjer. Polaris er en stor konkurrent i markedet og det vil være en stor ufordel for Trønder-Avisa dersom Polaris for anledning til å sikre seg 48 prosent på eiersiden, sier Almlid.

Powered by Labrador CMS