Romerikes Blads sportsleder Morten Svesengen (t.h.) og Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin har satt verdensrekord for tidenes lengste nett-TV-sendte intervju.

Verdensrekord

Verdensrekorden i boks for Romerikes Blad – intervjuet LSK-sportssjef i 33 timer

RB-sportsleder Morten Svesengen og intervjuobjektet Simon Mesfin har gjennomført tidenes lengste nettsendte TV-intervju. Den nye rekorden lyder på 33 timer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rekordnoteringen var i boks like over klokken 18 tirsdag. Da var den tidligere bestetiden på 30 timer, ett minutt og 44 sekunder slått.

Og klokken 21 rundet Morten Svesengen og Simen Mesfin, sportssjef i Lillestrøm SK, av etter 33 timer sammen i et glassbur utenfor Romerikes Blads lokaler.

Den gamle rekordtiden tilhørte daværende VG-journalist Mads A. Andersen og forfatter og historiker Hans Olav Lahlum og ble satt i 2013.

Målsettingen for Svesengen og Mesfin var også å holde på i 33 timer.

– Skal vi først slå rekorden, må vi forsøke å slå den med mer enn bare noen minutter. 33 timer bør være mulig, sa Svesengen da rekordforsøket ble kjent i mai.

Ifølge Romerikes Blad var dette blant temaene i intervjuet med Mesfin: Hans egen oppvekst, integrering i idretten, nedrykket til 1. divisjon, hetsen han har opplevd som sportsleder, hans drømmelag, overgangene han har vært involvert i, den gode starten på årets sesong og utfordringen med en stadig dyrere idrett for barn og unge.

– Jeg var litt mør og begynte å bli svimmel i perioder. Det var noen perioder der jeg begynte å hallusinere, men jeg var aldri interessert i å gi meg, sier Mesfin til RB etter at rekordforsøket endte med suksess.

Svesengen var imidlertid klar for mer:

– Jeg kunne holdt på mye lenger.

Nå starter arbeidet med å dokumentere alt arbeidet slik at det kan sendes inn til Guinness World Records. I tillegg til den 33 timer lange streamen, skal sendingen dokumenteres skriftlig.

– Selv om mye arbeid og flere uker gjenstår før rekorden er offisiell, anser vi at rekorden nå tilhører Simon Mesfin og Morten Svesengen. Vi er stolte over Svesengen, og mektig imponerte over Simon, sier nyhetssjef Jon Theodor Hauger-Dalsgard i en pressemelding.

– Først og fremst er vi utrolig imponerte over det Morten og Simon har gjort. De har overvunnet søvnmangel, hete, kulde, dårlig luft, støy, grevlinger (!), dårlig mat, god mat, bøtter med kaffe og energidrikk, rørete tilskuere, masete produksjonsledere og ikke minst en uvirkelig mengde med spørsmål og svar. Nå er rekorden deres, og det er helt fortjent, sier frontredaktør Rune Bernhus.

Romerikes Blad har hatt en stor stab i sving for å kunne direkteoverføre begivenheten. Til sammen har 27 medarbeidere jobbet med prosjektet.

– Vi har hjulpet til og lagt til rette, men rekorden er helt og holdent Morten og Simons, sier Bernhus.

Powered by Labrador CMS