Dmitrij Muratov under utdelingen av Nobels fredspris i Oslo rådhus.

Novaja Gazeta stanser publisering

Uavhengig avis legger ned arbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den russiske avisa Novaja Gazeta, ledet av fredsprisvinner Dmitrij Muratov, stanser all publisering.

Det melder avisa selv på sine nettsider.

Etter en ny advarsel fra det russiske medietilsynet stanser avisa publisering til Russlands «spesielle operasjon» i Ukraina er over, står det i en kortfattet beskjed.

Russiske myndigheter har strammet inn ytringsrommet og blant annet gjort det strengt straffbart å spre «falsk informasjon» om invasjonen av Ukraina, som i Russland omtales som en «spesiell militær operasjon».

Avisen slettet tidligere i måneden alt innhold om Russlands krigføring i Ukraina, med henvisning til en ny medielov som gjør det straffbart å publisere det Kreml til enhver tid definerer som «falske nyheter», skriver NTB.

Muratov opplyste da at avisen ville pålegge seg selv «militær sensur», men fortsette å dekke andre saker.

Avisen har siden fått to advarsler fra det russiske medietilsynet Roskomnadzor, og velger nå å stanse all publisering både på papir og nett.

Muratov kunngjorde nylig at han ville auksjonere bort nobelmedaljen og bruke inntektene til hjelpe sårede og syke barn blant krigsflyktningene fra Ukraina.

– Novaja Gazeta og jeg har bestemt oss for å donere Nobels fredsprismedalje for 2021 til det ukrainske flyktningfondet. Det er allerede over 10 millioner flyktninger i Ukraina, skrev han.

Powered by Labrador CMS