– Det ressurskrevende å bygge opp en app ved siden av VG, sier produktdirektør Ola Stenberg.

VG legger ned Peil: – Vanskelig å bygge nye brukervaner

Nyhets-app rettet mot unge lesere forsvinner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nesten fire år etter at den ble tilgjengelig, legger VG ned Peil.

«Neste uke blir den siste for Peil. Etter 1. oktober vil det ikke lenger dukke opp nyheter her, men vi håper du blir med over til VG.no», heter det i en Peil-artikkel som ble publisert mandag kveld.»

Nyhets-appen Peil ble lansert av VG i 2017. Ideen har vært å presentere nyheter på en ny måte, inspirert av ulike «stories»-varianter i sosiale medier.

– Vi satset på Peil fordi vi ønsket å lære mer om hvilket behov unge brukere har og hvordan vi bedre kan dekke de behovene innenfor nyhetssegmentet. Samtidig er det ressurskrevende å bygge opp en app ved siden av VG, og det er vanskelig å bygge nye brukervaner, sier produktdirektør Ola Stenberg i VG til Journalisten.

– Vi har gått gjennom veldig mye læring om unges behov og vi har testet nye redaksjonelle og kommersielle konsepter og tatt oss med det til hovedproduktet VG for å styrke VG, tilføyer han.

Målgruppen har vært unge i alderen 18-25, som i liten grad oppsøker eller leser nyhetssaker. Og appen har presentert det redaksjonen har definert som dagens viktigste nyheter med store bilder og lite tekst.

Powered by Labrador CMS