Polaris Media lanserer ny nettavis på Steinkjer

Stig Jakobsen forlater iTromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne høsten vil Polaris Media lansere en ny heldigital lokalavis på Steinkjer, skriver mediekonsernet i en pressemelding. Hva navnet på den nye avisen skal være, kommer ikke fram av pressemeldingen.

Polaris har fra før Adresseavisen, Innherred, Bladet og Fosna-Folket nord i Trøndelag, og vil med nysatsingen styrke sin tilstedeværelse i regionen.

Sjefredaktør og administrerende direktør for den nye avisen blir Stig Jakobsen, som de siste fem årene har hatt tilsvarende rolle hos iTromsø.

Stig Jakobsen forlater iTromsø for å ta over nysatsingen i Trøndelag.

Jakobsen har lang fartstid fra magasinbransjen, blant annet i Bonnier Media - hvor han startet som sjefredaktør i FHM, men senere ble administrerende direktør for den norske avdelingen. Han har i tillegg jobbet i TV 2, Dagbladet, musikkmagasinet Rock Furore og ungdomsmagasinet Spirit.

– Mange stusser sikkert over at jeg forlater jobben i Tromsø, men oppgaven ble simpelthen for fristende. Jeg har vært med og startet til sammen 10 magasiner, i min periode i Bonnier, og vet hvor gøy det er. Har imidlertid aldri fått vært med å starte avis. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut, var jeg for ung til å oppleve at iTromsø ble startet – for 122 år siden, sier Jakobsen ifølge pressemeldingen.

Han peker videre på at noen kanskje vil spørre seg om det er rom for nok én avis i en by som allerede huser to - både Steinkjer-Avisa og Trønder-Avisa.

– Trønder-Avisa har en ambisjon om å være en regionavis, med bredden det innebær. Steinkjer-Avisa er lokal, men har hatt hovedfokus på papirproduktet. Vi synes Steinkjer fortjener en offensiv nettavis som løfter frem de viktigste sakene og tar på alvor det som skjer i byen, sier Jakobsen.

Med seg på laget har han Silje Olsen Engenes, med bakgrunn fra NRK Troms, Even Thodesen fra iTromsø og Tea Eline Skarpjordet, som tidligere jobbet i NRK på Steinkjer.

Det vil også bli rekruttert flere i avisen, skriver Polaris i pressemeldingen.

Klubbleder i iTromsø, Christer Pedersen, sier følgende til egen avis:

– Vi har blitt informert tidligere at noe har vært på gang, og vi har fått lovnader om at den øvrige ledelsen her på huset i liten grad vil bli påvirket som man kanskje kunne frykte. Vi er fornøyde med informasjonen klubben har mottatt. Løsningene vi har fått skissert kommer til å fungere helt greit.

Jaboksen vil ikke fortelle sin nåværende avis hvem som overtar etter ham, da dette ikke er styrebehandlet ennå.

På Twitter spekuleres det i om navnet på avisen vil bli iSteinkjer. Domenet isteinkjer.no eies i dag av Adresseavisen.

En kilde Journalisten har vært i kontakt med som vet hva navnet blir, men ikke vil avsløre det på nåværende tidspunkt, svarer kryptisk at «Twitter har feil iblant».

Powered by Labrador CMS