En mann må møte i Østre Innlandet tingrett fredag, blant annet tiltalt for trusler mot en journalist.
En mann må møte i Østre Innlandet tingrett fredag, blant annet tiltalt for trusler mot en journalist.

Mann tiltalt: Truet med å «sende polakker» på journalist

– At folk blir trua til ikke å gjøre jobben sin er noe som ikke skal forekomme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag morgen må en mann fra Elverum møte i tingretten tiltalt for trusler mot både politi og en journalist i Østlendingen. Det skriver avisa Glomdalen.

Mannen er tidligere straffedømt i en sak som fikk mye medieomtale både lokalt og nasjonalt, skriver Glomdalen.

Ringte journalist

I den forbindelse publiserte Østlendingen en artikkel om tiltalen, noe som resulterte i at mannen i februar ringte til en journalist i avisen. Ifølge Glomdalen skal mannen ha fortalt journalisten at han visste hvor journalisten bodde, og at han «hadde polakker han kunne sende» til adressen.

Mannens forsvarer, Jostein Løken, sier til avisen at klienten erkjenner seg delvis enig i beskrivelsen tiltalen, men at han har en litt annen oppfatning som han vil komme nærmere inn på i retten.

– Han ante ikke hvem journalisten er, eller hvem han snakket med da han ringte Østlendingen. Han vil også forklare seg nærmere om hva han har sagt til journalisten. Han mener han fikk en uheldig omtale i avisen, sier Løken til Glomdalen.

– Alvorlig

Ansvarlig redaktør i Østlendingen, Tom Haakenstad, sier til Glomdalen at de ikke er vant med trusler og at de ser alvorlig på saken, men at journalisten det gjelder er blitt ivaretatt på en god og støttende måte.

– At folk blir trua til ikke å gjøre jobben sin er noe som ikke skal forekomme, uansett bransje, sier Haakenstad til avisen.

Videre forteller han at journalisten ikke har opplevd noe konkret ubehag fra tiltalte etter truslene.

Powered by Labrador CMS