Påmeldingsrush til journalistpris

International Reporter har fått et luksusproblem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For første gang har stiftelsen International Reporter (IR) forsøkt seg med sin egen journalistpris. Med 15.000 kroner som premie skal årets beste reportasje fra land i Afrika, Asia og Latin-Amerika kåres. Og det skjer under banketten på Skup-konferansen i midten av mars.

Det IR-styret ikke hadde forventet var at de ville få såpass mange innmeldte første gang prisen skal deles ut. Ifølge styremedlem og Aftenposten-journalist Kristoffer Rønneberg har IR mottatt over 30 søknader og nominasjoner til prisen. Det har betydd en del mer arbeid i utvelgelsen av reportasjene som går videre til jurybehandling enn styret hadde ventet.

Høyt nivå

– Det som er ekstra flott, er at det er så stor spennvidde i nominasjonene. Her er unge og gamle, frilansere og faste ansatte fra avis, radio, TV, nett og foto representert, sier Rønneberg.

Det er Elisabeth Eide, Per Kristian Haugen, Bjørn Hansen og Nazneen Khan Østrem som skal vurdere de ti innmeldte som har gått videre til finalerunden. Prisen utdeles 20. mars. Rønneberg mener nivået blant deltakerne er veldig høyt.

Og med stor pågang til den første prisen, er det vel lite som hindrer at prisen vil bli gjentatt neste år.

– Den vanvittige responsen vi har fått gjør oss sikre på at dette skal bli et fast bidrag. Det er viktig for oss å sette et søkelys på den gode utenriksjournalistikken, spesielt den som handler om land i sør. Det håper vi at denne prisen kan gjøre.

Powered by Labrador CMS