Kulturminister Trine Skei Grande søker å berolige Aps mediepolitiske talsmann Trond Giske, som tror mediemeldingen lar vente på seg på grunn av strid internt i regjeringen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Kulturminister Trine Skei Grande søker å berolige Aps mediepolitiske talsmann Trond Giske, som tror mediemeldingen lar vente på seg på grunn av strid internt i regjeringen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Lover at mediemeldingen kommer så Stortinget rekker å behandle den «før sommeren»

Før påske, mener Trond Giske at det må bety.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediemeldingen til Stortinget som skulle legges fram før jul, ble holdt tilbake da KrF gikk inn i sonderinger om regjeringsdeltakelse.

Siden har det kommet få signaler om nøyaktig når meldingen kan ventes lagt fram.

Før helga sa Aps mediepolitiske talsperson Trond Giske til Kampanje at han hadde et håp om å se meldingen før påsketider, det vil si midten av april:

– Jeg håper, tror og forventer at mediemeldingen kan vedtas i vårsesjonen, men den er blitt forsinket så mange ganger at jeg ikke tar noe for gitt. Men kommer den før påske, så rekker vi å behandle den før sommeren. Jeg ville ikke ha satt pengene mine på at den kommer før påske, men jeg håper det, sa Giske.

Avviser strid

Til det svarer kulturminister Trine Skei Grande til samme avis:

– Regjeringen er godt i rute med mediestøttemeldingen, og den vil komme så Stortinget rekker å behandle den før sommeren.

Skei Grande avviser Giskes utspill om at det kan være intern strid i regjeringen, og at Frp jobber for kraftige kutt i NRK-lisens og pressestøtte, som forsinker meldingen.

– Jeg kan berolige Trond Giske med at det er en samlet regjering som står bak meldingen når den legges fram. Selv om vi er en flertallsregjering, kan jeg forsikre at vi vil ta Stortinget med i prosessen i større grad enn hva Giske gjorde da han selv satt i flertallsregjering, sier Grande til Kampanje.

Frp: – I rute

Også Frp har svart Giske om dette:

– Det er bare tull. Regjeringens arbeid med mediemeldingen går sin gang. Den ble utsatt på grunn av KrFs inntreden i regjeringen, slik at også de fikk sette sitt preg på mediepolitikken. Nå er meldingen i rute og den vil bli lagt fram i løpet av kort tid, sier partiets mediepolitiske talsperson Morten Wold til Kampanje.

Kulturdepartementets kommunikasjonsavdeling opplyser til Journalisten at de ikke kan tidfeste framleggingen av meldingen noe mer nøyaktig enn det Skei Grande selv sier: I tide til sommeren.

I regjeringsplattformen Høyre, Frp, Venstre og KrF la fram i januar, står det blant annet at regjeringen vil «fjerne dagens lisens og endre finansieringsmodellen for NRK slik at den er mer fremtidsrettet, sikrer redaksjonell uavhengighet og legitimitet, styrker den sosiale profilen og er enkel og ubyråkratisk. All mediestøtte skal samles i én ordning.»

Powered by Labrador CMS