Politi utenfor huset til Tor Mikkel Wara i mars. VG meldte at PST satte opp et hemmelig kamera i nabolaget, men har nå trukket opplysningene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politi utenfor huset til Tor Mikkel Wara i mars. VG meldte at PST satte opp et hemmelig kamera i nabolaget, men har nå trukket opplysningene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

VG trekker opplysninger om hemmelig PST-kamera

Kildeopplysninger medførte ikke riktighet.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG trekker opplysninger om at et kamera montert opp av Politiets sikkerhetsjeneste (PST) i nabolaget til daværende justisminister Tor Mikkel Wara, var ukjent for Wara og samboeren Laila Anita Bertheussen. Det melder avisa selv.

Fredag kveld 12. april har avisa endret artikkelen fra 15. mars, og ført på merknaden:

«NB! I denne artikkelen, publisert 15.03.2019, skrev VG at det var montert et kamera som var hemmelig for justisminister Tor Mikkel Wara og hans samboer Laila Bertheussen. Dette var kildeopplysninger gitt til VG, som ikke medførte riktighet. Både Bertheussen og Wara var orientert om at det var etablert kameraovervåkning i nabolaget deres. Denne informasjonen i manuset ble rettet i tittel, ingress og brødtekst den 12.04.2019 kl 21.30.»

Arkiverte versjoner av artikkelen viser at den opprinnelige tittelen var «Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera». Ingressen lød «I all hemmelighet installerte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) overvåkningskamera i nabolaget til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) – og sikret seg bevis i straffesaken mot samboeren hans.»

Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha diktet opp en straffbar handling, etter at PST mener hun selv satte fyr på familiens bil. PST har også gitt henne status som mistenkt i alle hendelsene rundt familiens hus de siste månedene.

Bertheussen har klaget VG inn til Pressens faglige utvalg (PFU) for artikkelen, meldte Dagbladet 24, mars, og skrev at klagen kom med bakgrunn i at hun mener artikkelen inneholder to sentrale feil: Kameraet var ikke hemmelig og PST sikret heller ingen bevis gjennom opptaket.

Powered by Labrador CMS