Per Christian Magnus påpeker at journalister i fast jobb ikke sier opp jobben for å ta fulltidsstudium. De er avhengig av et tilbud de kan kombinere med full jobb. De får de nå på SUJO.

SUJO og UiB

Lanserer Norges første erfaringsbaserte master i undersøkende journalistikk

– Vi ser et sug etter kompetanse på undersøkende journalistikk, sier SUJO-leder Per Christian Magnus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) etablerer nå en erfaringsbasert master i undersøkende journalistikk, skriver Universitetet i Bergen (UiB) på egne nettsider.

SUJO er en del av UiB.

Programmet bygger på en fleksibel plattform. Journalister i arbeid kan plukke med seg enkeltemner. Og så stoppe der, skriver UiB.

– Masteren er akademisk fundert, men også erfaringsbasert. Det betyr at studentenes praktiske erfaring er en vesentlig del av enkelt-emnene. Emnene blir videreutviklet i tett kontakt med mediebransjen og det akademiske miljøet innen journalistikk, sier programansvarlig og førsteamanuensis Lars Arve Røssland ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB.

Senterleder Per Christian Magnus underviser masterstudenter på SUJO.

Med dette så får UiB to masterprogram i journalistikk. Siden 2017 har universitetet hatt et tilbud om master i undersøkende journalistikk som bygger på bacheloren i journalistikk.

Den erfaringsbaserte masteren er utviklet for journalister med minst to års erfaring fra yrket.

– Journalister i fast jobb sier ikke opp jobben for å ta fulltidsstudium. De er avhengig av et tilbud de kan kombinere med full jobb. Det får de med dette programmet, sier Per Christian Magnus, senterleder ved SUJO.

Han fortsetter:

– Vi ser et sug etter kompetanse på undersøkende journalistikk. Spesielt i lokalmedier og mindre redaksjoner.

Powered by Labrador CMS