– Å beherske datajournalistikk vil stå sterkt i fremtidens arbeidsmarked for journalister, sier IJ-leder Siri Skaalmo.

Kunstig intelligens

Lanserer nye videreutdanningstilbud i datajournalistikk

Mediebransjen etterspør flere journalister som kan datajournalistikk og koding.

Publisert Sist oppdatert

I høst lanserer Oslo Met helt nye videreutdanningstilbud i datajournalistikk, med mediebransjens eget kompetansesenter, IJ (Institutt for journalistikk), som partner. Det skriver IJ i en pressemelding. 

– Et så tett samarbeid mellom journalistikk og internasjonale forskere på kunstig intelligens er helt spesielt. Dette er et unikt tilbud, sier professor Roy Krøvel på Oslo Met.

Oslo Met vil i tiden fremover tilby flere kortere videreutdanninger for journalister og andre som er interessert i datajournalistikk. 

Det første tilbudet er Introduksjon til statistikk og dataanalyse, som starter opp i oktober. For dagens journalister er det nødvendig med ferdigheter innen analyse- og visualiseringsmetoder av store mengder digitale data. Oslo Met sine videreutdanninger gir journalister praktiske ferdigheter og kunnskap innen datajournalistikk, som er ettertraktet i dagens jobbmarked, står det opplyst i pressemeldingen. 

Krøvel mener det er både nyttig og lærerikt for Oslo Met å kunne samarbeide tett med bransjen.

 I tillegg til digitale samlinger og workshops på universitetet får studentene en egen dag hos IJ og Pressens hus, for å knytte læringen enda tettere på journalistikken og behovene i norsk mediebransje.

– Å beherske datajournalistikk vil stå sterkt i fremtidens arbeidsmarked for journalister, og vi anbefaler varmt å tilegne seg denne kunnskapen. IJ ser frem til et spennende samarbeid med Oslo Met, sier IJ-leder Siri Skaalmo. 

 Oslo Met huser AI-labben – et eget ressurssenter for kunstig intelligens og datavitenskap i undersøkende journalistikk (AIJRC). De har vært sentrale i å utvikle utdanningstilbudet. Målet til AIJRC er å forske på, assistere og fremme bruk av kunstig intelligens- og datavitenskapsteknikker innen undersøkende journalistikk. For å oppnå dette bruker de en tredelt tilnærming bestående av utdanning, verktøyutvikling og støtte til dataanalyse.

Powered by Labrador CMS