Labrador CMS-direktør Jan Thoresen forteller at den nye tittelgeneratoren trolig vil bli testet ut på noen av kundene før sommeren. Journalisten fikk en snik-test.

Kunstig intelligens

Lanserer tittelgenerator for journalister

Disse titlene foreslo Labradors nye generator for denne artikkelen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Publiseringsplattformen Labrador CMS, som blir brukt av 235 nettaviser i ni ulike land, lanserer i nærmeste fremtid en tittelgenerator drevet av kunstig intelligens.

Generatoren er designet for å hjelpe journalister med å skape mer overbevisende og engasjerende overskrifter. Administrerende direktør Jan Thoresen i Labrador CMS forteller at målet, i hvert fall akkurat nå, er å spare journalister og desken for tid.

– Maskinlæring fungerer akkurat nå veldig bra på generering av titler og ingresser. Vi kommer til å bygge ut systemet med andre typer metadata, tags og tekster for søkemotoroptimalisering og sosiale medier, sier han til Journalisten.

Gjennom maskinlæringsalgoritmer skal den nye funksjonen gjøre det mulig å generere titler skreddersydd for målgruppen. Ved å analysere innholdet i saken vil brukeren få presentert flere alternativer.

Titlene som systemet genererer kan også bli automatisk kjørt inn i en såkalt A/B-test, forklarer Thoresen.

Etter et par minutter, om nettavisen har høy nok trafikk, vil man kunne få svar på om det er journalisten eller roboten som skapte den beste tittelen.

Og den beste tittelen skal ikke kun måles på antall rene klikk den skaper.

– Vi er opptatt av farene med klikkoptimalisering på front. Derfor vil vi optimalisere på lesetid, og ikke bare trafikk, sier Thoresen.

Han legger til at Labrador CMS trolig vil teste ut generatoren på noen av kundene før sommeren, og at den blir tilgjengelig for alle når den fungerer som de ønsker.

Til denne artikkelen fikk Journalisten foreslått følgende titler:

  • «Labrador CMS lanserer tittelgenerator for journalister»

  • «A/B-test dine titler: journalisten vs. roboten»

  • «Tester ut tittelgenerator før sommeren»

  • «La kunstig intelligens forbedre titlene dine»

Vi la en liten menneskelig touch på det første forslaget, og endte opp med tittelen øverst i artikkelen.

Til opplysning: Journalisten bruker publiseringsløsningen til Labrador CMS.

Powered by Labrador CMS