Lars Helle sier han ikke har behov for å ri prinsipper i en slik sak. Foto: Birgit Dannenberg

Dagbladet dropper outsourcing

Klubbenes protest mot å kjøpe desktjenester for magasinene førte fram.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er lov til å ha dårlige ideer, og det står respekt av at ledelsen ikke setter prestisje inn på å gjennomføre disse planene etter våre protester, sier fungerende leder for redaksjonsklubben Harald Klungtveit til Journalisten.

Som Journalisten skrev onsdag i forrige uke startet Dagbladet et initiativ for å se om man kunne kjøpe desktjenester for magasinene fra en ekstern aktør.

Ville senke kostnadene

Dagbladets ansvarlige redaktør Lars Helle sa til Journalisten at målet var å senke kostnadene.

– Vi ønsker å se på om det kan være mulig å kjøpe hele eller deler av desktjenesten utenfor huset fra for eksempel designbyråer. Det har vi informert de ansatte om og vi har også informert om at vi er innstilt på å følge hovedavtalen og samarbeide med de ansatte om dette. Vi har kuttet kostnader kontinuerlig de siste fem-seks årene og nå er tiden kommet for å se på om det er mulig å gjøre noen grep her.

Stor motstand

Initiativet ble møtt med en vegg av motstand. De tre ansatteklubbene avviste forslaget og forfattet et brev til ledelsen. I går fikk de svar og i det brevet står det å lese at ledelsen har valgt «å fryse denne prosessen».

– Det er vi selvfølgelig glade for. Jeg oppfatter det slik at dette er noe som er lagt dødt, sier Klungtveit.

Han sier de ikke er motstandere av effektivisering.

– Vi er gjerne med på å bidra til å drive til en mer effektiv drift, noe det er både kompetanse og vilje til internt, sier Klungtveit.

– Har utløst en flom av gode forslag

Lars Helle sier til Journalisten i dag at orienteringen til de ansatte i forrige uke har gitt mange verdifulle innspill.

– Vi visste at det kom til å være mange reaksjoner på det vi orienterte om, og det som har skjedd er at klubbene har protestert mot å gå videre med denne prosessen. Samtidig har det vært veldig mange gode innspill og forslag til hvordan vi kan drive magasindesken mer effektivt. Det vi velger å gjøre nå er å gå videre med en del av disse innspillene og se om det er noe som kan gi ønsket effekt. Samtidig har vi orientert klubbene om at vi legger initiativet om mulig outsourcing på is. Jeg har ikke noe behov for å ri prinsipper i en slik sak.

Helle sier de vurderer å ta opp prosessen hvis ikke forslagene som nå er på bordet gir ønsket effekt.

– Det er viktig å få fram at dette ikke var noe som var vedtatt, men at det var et forslag som vi ønsket å se nærmere på.

Mange vil deske

Helle sier omtalen i forrige uke har ført til en rekke henvendelser fra eksterne aktører som har lyst til å utføre deskfunksjoner for Dagbladets magasiner.

– Det er mange som føler seg kapable til å overta disse oppgavene og vi har hatt mange henvendelser. Mange flere enn vi trodde vi skulle få, sier Helle.

Han trakk i forrige uke fram designbyråer som mulige samarbeidspartnere. Helle uttalte samtidig at Magasinet er et flaggskip for Dagbladet og at «det setter betydelige krav til de som eventuelt vil tilby sine tjenester til oss».

Powered by Labrador CMS