Jim Boumelha gikk nylig av etter ni år som leder av IFJ. Nå er han valgt til IFJ-kasserer, noe lederen av Dansk Journalistforbund likte dårlig. Foto: Tor Johnsson, svenske Journalisten

Kalte IFJ-lederen Dracula - journalistleder måtte beklage

Lederen av Dansk Journalistforbund (DJ) la seg flat etter kraftig protest fra det engelske journalistforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Danske Journalisten skriver at DJ-leder Lars Werge har trukket tilbake en skarp formulering om Jim Boumelha, som nylig gikk av som leder av International Federation of Journalists (IFJ) og ble erstattet av belgiske Philippe Leruth. Boumelha stilte imidlertid opp som kandidadat til vervet som kasserer i IFJ og ble valgt på kongressen i Frankrike 10. juni.

Dracula i blodbanken

Journalisten.dk skriver at DJ-lederen dagen før valgene på IFJ-kongressen kom med følgende sterke melding på sin Facebook-side:

“Det var svært interessant å se at Jim Boumelha stilte opp til posten som kasserer. Gjennom mine briller tilsvarer det å sende Dracula i blodbanken.”

Samme formulering ble benyttet på DJs offisielle hjemmeside, journalistforbundet.dk, etter valget av Boumelha som IFJ-kasserer.

Så kom reaksjonen fra det engelske journalistforbundet NUJ, der Boumelha er medlem og tidligere sentral tillitsvalgt. I et brev understreker NUJs generalsekretær Michelle Stanistreet at utsagnet om Boumelha er ”fullstendig uakseptabelt”. Hun krevde en unnskyldning og at formuleringen måtte trekkes tilbake umiddelbart, skriver danske Journalisten.

Anstrengt forhold

Etter først å ha nektet - og deretter tenkt seg om en gang til - valgte Werge å trekke uttalelsen tilbake og beklage. Han forklarer at den aktuelle setningen var ment som en morsom beskrivelse, som “ironi på grensen til det sarkastiske”.

Les den detaljerte forklaringen hos danske Journalisten:

Lars Werge trækker udtalelse tilbage efter brev fra britisk forbund

Jim Boumelha henviste danske Journalisten til det britiske forbundet for kommentar. Generalsekretær Stanistreet opplyste mandag at hun aksepterer Werges unnskyldning.

Som Journalisten tidligere har skrevet har forholdet mellom Boumelha og de nordiske journalistforbundene vært svært anstrengt.

Les også: Bitter krig i IFJ 

NJs landsstyre erklærte i 2013 mistillit til Boumelha, som satt som IFJ-leder fra 2007.

Powered by Labrador CMS