Live Nelviks kronikk hos NRK Ytring toppet fjorårets engasjementsliste.

Live Nelvik-kronikk ble fjorårets mest delte mediesak

Kvinnehelse-debatt til topps på delingsliste.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Storyboards oversikt over de mest virale sakene i 2022 er det NRK-programleders Live Nelviks kronikk fra september som topper listen.

I motsetning til fjorårets toppsak fra Nettavisen, om republikanere på Stortinget, var årets mest virale sak kategorisert under fanen meninger. Nelviks kronikk ble publisert på NRK Ytring og hadde tittelen Skjønnheten kommer utenfra.

Botox og fillers

Temaet i kronikken var den mye omtalte oppstarten til en ny skjønnhetsklinikk med Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Vanessa Rudjord som gründere. Ifølge de tre skulle klinikken bli Nordens ledende klinikk innen «estetisk medisin».

Nelvik var kritisk til de tre kjendisenes engasjement i skjønnhetssalongen, og skrev at hun var bedrøvet over at eplekinn og snøfnugg på øyevippene var blitt byttet ut med botox og fillers.

Skjønnheten kommer utenfra endte med å toppe Storyboards liste, og i løpet av 2022 fikk den over 144.000 likerklikk, kommentarer og delinger. Det er rundt 40.000 foran neste sak på listen.

VG faller på listen

Som i 2020 og 2021 er det NRK som topper listen over størst engasjement, med over 17 millioner delinger, likerklikk og kommentarer.

På plassene bak kommer TV 2.no, Dagbladet, Nettavisen og VG. Det er de samme fem nettavisene som også toppet listen i 2021, men VG har falt ned fra andre til femteplass, mens TV 2 har rykket forbi Dagbladet og VG, og kommet seg opp på en andreplass.

Barns psykiske helse

Hos lokalpressen var det også meningsinnhold som toppet listen. Læreren Kathrine Nyborg Johansen skrev et hjertesukk i iTromsø, om hvordan det ser ut til at det er læreren alene som står ansvarlig for barnas psykiske helse.

Saken fikk over 36.000 likerklikk delinger og kommentarer.Powered by Labrador CMS