Årets jury og fire stolte medarbeidere i årets lokalavis. Fra venstre Espen Reiss Mathisen (Universitetet i Stavanger), journalist Keth Odland , journalist Merete Horpestad, trykkerisjef Erling Svensen, markedskonsulent Maarten Robben, Janne Nerheim (Bergens Tidende) og Frode Rekve (Institutt for Journalistikk). FOTO: VIDAR ALFARNES

Dalane Tidende årets lokalavis

Et forbilde for andre aviser, mener juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dalane Tidende ble kåret som årets lokalavis under landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA) i Kristiansand sist helg. Juryen slår fast at Dalane Tidende representerer framtiden.

«Det er ei moderne og heilstøypt lokalavis som prioriterar unge lesarar. Avisa sin unge profil set ein høg standard som løftar dei til eliteklassa både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det er ikkje få aviser som burde ha Dalane Tidende som førebilete», uttaler juryen.

– Overraskende

Avisa kommer ut i Egersund mandager, onsdager og fredager og hadde et godkjent opplag på 8.160 eksemplarer i 2011. Journalist Keth Odland takket for prisen, og uttrykte stor glede over å være den utvalgte i den stadig voksende LLA-familien.

– Det er overraskende, men selvsagt svært gledelig. Jeg tror ikke vi har gjort noe ekstraordinært det siste året, men det er tydelig at hardt og målrettet arbeid over tid har betalt seg godt, sa Odland.

Hederlig omtale

Askøyværingen og Solabladet fikk hederlig omtale i Årets lokalaviskonkurranse. På LLA-årsmøtet ble også følgende priser delt ut:

Årets lokalavisfoto: Bladet Sunnhordland
LLAs journalistpris: Arild Bjørnbakk, Saltenposten
Markedsprisen: Hallingdølen
Årets lokalavisside: Bygdanytt

Bø Blad mottok prisen for beste dekning av fjorårets kommunestyre- og fylkestingsvalg.

Powered by Labrador CMS