Ordføreren skulle skrifte, og både han og rådmannen skulle på «sjøslag» på det lokale utestedet. Foto: Catherine Benson / Reuters / NTB scanpix

Ba om kalenderinnsyn, der sto det at ordføreren skulle til Bergen for å skrifte

Klarte å lure lokalavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Landslaget for lokalaviser (LLA) inviterte tidligere i år til en fellesdugnad for å vise hvor viktig innsynsretten er, og organisasjonen oppfordret alle medlemsavisene til å be om innsyn i kalendrene til ordførere, rådmann og andre offentlige ansatte.

«Be om innsyn, skriv saker om hva dere finner, send sakene til LLA, vi kårer den beste saken», var budskapet.

Lokalavisen Kvinnheringen nølte ikke. Den ba om innsyn i kalenderne til ordfører og rådmann i Kvinnherad kommune fra juni og ut oktober. Der fant avisens journalist to avtaler som vedkommende stusset litt over.

I kalenderen til ordføreren sto det at han skulle til Bergen for å skrifte i begynnelsen av oktober. I tillegg var det en oppføring fra slutten av september, hvor det sto at både rådmann og ordfører skulle på «sjøslag på Gry Helges», et utested på tettstedet Husnes.

Som avisen selv skriver: «Ikkje overraskande var det akkurat desse to kalenderpostane journalisten frå Kvinnheringen hengte seg opp i.»

Men så var det bare tull.

– Det var berre spøk frå vår side. Ikkje skulle eg på skriftemål og ikkje var vi på sjøslag på Gry Helges, sier ordfører Peder Sjo Slettebø til Kvinnheringen.

Kommunetoppene ville rett og slett teste hvilke saker avisen ville gripe fatt i. Ordføreren selv mener at det kanskje var andre saker i kalenderen som det kunne vært mer interessant for avisen å se på.

Slettebø, som selv er katolikk, sier også til Kvinnheringen at et skriftemål ikke er noe han ville ha lagt inn i kalenderen. Han vil dog ikke si noe til avisen om hva han eventuelt ville ha skriftet om.

Powered by Labrador CMS