Førsteamanuensis Jens Barland skal lede det nye fagutvalget til Medietilsynet. Arkivfoto: Helge Øgrim

Jens Barland skal lede utvalget som avgjør hvem som får innovasjonsstøtte

1. juli trer ny tilskuddsordning i kraft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne måneden ble det klart at ESA har godkjent den nye tilskuddsordningen for norske medier. Inntil 30 millioner kroner i året kan norske myndigheter dele ut, men det er foreløpig bare satt sju millioner kroner for inneværende år.

Støtte til de små

Tilskuddsordningen trer i kraft 1. juli, og skal forvaltes av Medietilsynet. Målet er at ordningen skal fremme innovasjon og nyskapning i mindre lokalaviser.

Pengene skal fordeles i én tildelingsrunde.

– Ordningen med innovasjons- og utviklingsstøtte vil særlig være viktig for små medier med begrensede midler til å gjennomføre utviklingsarbeid på egen hånd, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Disse avgjør

I dag ble det offentliggjort hvem som skal avgjøre hvem som får penger. Det er oppnevnt et fagutvalg som skal vurdere søknadene og innstille, før Medietilsynet formelt beslutter hvilke prosjekter som får tilskudd.

Leder for utvalget er Jens Barland. Han er førsteamanuensis i medieledelse og innovasjon ved NTNU, og har tidligere blant annet vært sjefredaktør og administrerende direktør i Stavanger Aftenblad.

De øvrige medlemmene i utvalget er Geir Håbesland (daglig leder av Brandgarden AS), Ingeborg Volan (redaktør for leserutvikling i DN), Marika Lüders (førsteamanuensis i medieinnovasjon ved Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO) og Hilde Dypaune (markedssjef i Sandnesposten).

Varamedlemmer blir Pål Lomeland (generalsekretær i Norsk Lokalradioforbund), Jostein Larsen Østring (direktør for innholdsutvikling i Amedia) og Elin Stueland (digitalredaktør i Stavanger Aftenblad).

– Vi har fått på plass et kompetent og bredt sammensatt fagutvalg, som vi fra Medietilsynets side ser fram til å samarbeide med om den nye støtteordningen for innovasjon og utvikling, sier direktør Mari Velsand.

Powered by Labrador CMS