Pernille Ørset er MBLs forhandlingsleder.

Lønnsforhandlinger 2024

Lønnsforhandlingene i gang: – Vi har lagt merke til hva NJ og LO har sagt

Norsk Journalistlag ønsker reallønnsvekst for medlemmene. 

Publisert Sist oppdatert

Lønnsforhandlingene mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) er i gang på Thon Hotel Arena i Lillestrøm.  

Tirsdag sier NJ-leder og forhandlingsleder, Dag Idar Tryggestad, til Journalisten at det er pengene som er viktigst i årets oppgjør.  

– Penger kan man få på mange måter, men bestillingen fra våre medlemmer er reallønnsvekst, og at vi sørger for at man får betalt for ulempe og for at man er fleksibel overfor arbeidsgiver, sier Tryggestad.  

Som Journalisten omtalte mandag, er Tryggestad opptatt av at NJ har hatt god tradisjon for å komme til enighet med MBL. Men det er satt av tre dager for at man tror det er tiden som trengs, sier Tryggstad tirsdag. 

Forhandlingsleder for MBL, Pernille Børset, sier til Journalisten at hun ikke vil kommentere så mye utover at de har som mål å bli enige.  

– Reallønnsvekst er det mye snakk om, har dere gjort dere noen tanker rundt det? 

– Vi har lagt merke til hva både NJ og LO har sagt, og så får vi ta det i forhandlingene. Men vi er klar over at NJ er opptatt av det, sier hun. 

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag. Redaksjonen er også medlemmer av journalistlaget.

Lønnsforhandlinger 2024
Pernille Børset og Dag Idar Tryggestad er i gang med forhandlingene om årets lønnsoppgjør. Det er satt av tre dager til forhandlingene.Powered by Labrador CMS