Easy2You oppfyller kravene til å levere lørdagsaviser også neste konsesjonsperiode, mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Kvikkas' arvtaker skal fortsatt levere lørdagsaviser

Får fortsette.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Selskapet Easy2You, tidligere Kvikkas, skal ta seg av utdelingen av aviser på lørdag etter å ha vunnet Samferdselsdepartementets anbudskonkurranse.

I februar inviterte departementet til konkurransen om ny kontrakt om lørdagsdistribusjon av aviser i områder uten avisbudnett. Det kom inn to tilbud, og bare tilbudet fra Kvikkas AS, som etter navnebytte i juni heter Easy2You AS, oppfylte kravene.

– Selskapet oppfyller de kravene staten, i forståelse med representanter for avisbransjen, har satt til leveringskvalitet. Vi føler oss trygge på at selskapet skal holde fram med den gode kvaliteten, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Kontrakten gjelder for en periode på 14 måneder fra 10. november i år, og departementet skal ha opsjon på forlenging på ytterligere 12 måneder. Departementet tar sikte på at kontrakten blir signert i midten av juli.

Da Posten sluttet med å dele ut post på lørdager i 2016, sikret staten at distribusjon av lørdagsaviser i abonnement i områder uten egne avisbudnett skulle fortsette. Sommeren 2016 inngikk staten og Kvikkas en kontrakt om distribusjon av lørdagsaviser fram til november i år.

Administrerende direktør Espen Slyngstad i Easy2You sier til Medier24 at kontrakten er verdt rundt 100 millioner kroner. På spørsmål om hva han vil si til dem som kritiserte selskapet i begynnelsen, innrømmer han at de hadde en trøblete oppstart, men legger til at leveringskvaliteten gjennom 2017 og 2018 har vært bra.

Generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for Lokalaviser sier også at selskapet leverte dårlig i starten, men at det er blitt bedre.

– Det var helt tragisk i starten og de leverte ikke godt nok. Avisene mistet nok flere tusen abonnenter, og det var mye som ikke fungerte. Det at de vant anbudet nå er helt greit, men vi følger med, sier han.

Powered by Labrador CMS