Mads A. Andersen får ny stilling i Aller Media-eide Dagbladet.

MEDIEFOLK:

Mads A. Andersen blir nyhetsredaktør i Dagbladet

– Min journalistiske legning er tabloid.

Publisert Sist oppdatert

Mads A. Andersen blir nyhetsredaktør, mens Jan Thomas Holmlund, som i dag er konstituert i stillingen, får rollen som stabsredaktør i avisen, skriver Dagbladet i en pressemelding.

De ansatte ble informert om ansettelsene på et fellesmøte tidligere i dag. 

Andersen etterfølger Frode Hansen, som i juni rykket opp og ble avisen nye ansvarlig redaktør.

– En ære

– Jeg er svært takknemlig for og beæret over at Dagbladet mener jeg er riktig person for denne rollen. Min journalistiske legning er tabloid, så Dagbladets liberale og populærjournalistiske linje pirrer meg lett. Det er en ære å få lov til å lede Norges skarpeste journalister, sier Andersen i pressemeldingen.

Andersen har de siste fem årene vært direktør for TV i Aller Media. Samtidig har han sittet i redaktørgruppa til Dagbladet. 

Han har også bakgrunn fra VG, Se og Hør, NRK og Fredriksstad Blad.

– Mads har lang erfaring innen journalistikken. Han har stor gjennomføringskraft og ikke minst et utpreget tabloid gen. I rollen som TV-direktør har han vært tett på Dagbladets utvikling de siste årene, og kjenner dermed godt til vår strategi, sier ansvarlig redaktør Hansen.

Ny rolle

Jan Thomas Holmlund går inn i rollen som stabsredaktør i Dagbladet.

Redaksjonssjef Jan Thomas Holmlund har det siste halvåret vært konstituert i rollen som nyhetsredaktør. Han blir nå stabsredaktør i avisen.

– Jeg er strålende fornøyd med å få tilliten til en så viktig og spennende rolle i Dagbladet. Jeg gleder meg til å bygge videre på det fantastiske arbeidet som er lagt ned de siste åra, og til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle Dagbladets organisasjon og legge til rette for enda mer vill vekst og mer av Norges beste tabloidjournalistikk, sier Holmlund – og legger til:

– I tillegg er jeg veldig glad for at det er nettopp Mads som overtar den viktige rollen som nyhetsredaktør. For min egen del gleder jeg meg å bli en del av Norges beste og kuleste redaktørkollegium på fast basis.



Powered by Labrador CMS