Louise Fischers reportasje på danske Radio 4 bidro blant annet til at hun ble invitert til «late night»-økt under Skup-konferansen i 2022.

Journalisten hadde sex på swingersklubb – så ble det vanskelig å få jobb

Louise Fischer mener likevel reportasjen er den feteste opplevelsen hun har hatt. 

Publisert Sist oppdatert

Det er snart tre år siden den danske radioreporteren Louise Fischer dro på swingersklubb for å dekke gjenåpningen etter pandemien. 

Resultatet ble en reportasje på Radio 4 helt utenom det vanlige, der Fischer selv deltok i aktivitetene på klubben.

Reportasjen fikk oppmerksomhet over hele verden, og Fischer ble blant annet invitert til den uhøytidelige «late night»-økten under den norske journalistkonferansen Skup som følge av jobben hun hadde gjort.

Profileringen var ikke kun positiv, mener hun selv i ettertid: Fischer sier til Journalisten at hun er sikker på at reportasjen har gjort at hun har slitt med å få jobb som journalist i Danmark igjen. 

Får fortsatt henvendelser

Da Fischers kreative, 10 minutters lange reportasje gjorde sin entré på eteren i 2021, beskrev Jyllands-Posten lydbildet som «Høje støn, kødfulde klask og en journalist, der 'får den store tur'».

Fischer forteller at hun fremdeles får henvendelser om reportasjen fra rundt om i verden, blant annet USA, Tyskland og Japan. Og Norge.

– Det er megafett at folk fortsatt lytter på reportasjen etter over to år. Det er positiv respons fra hele verden, sier Fischer.

Henvendelsene er kun hyggelige, og folk roser henne for å være et forbilde og for at hun står for holdningene sine, forteller hun. 

Har forlatt journalistikken

Fischer sier at hun fikk flere tilbud om jobb og fast ansettelse flere steder i verden på grunn av reportasjen, men at hun takket nei fordi hun trivdes så godt i Radio 4.

Louise Fischer er sikker på at swingers-reportasjen er årsaken til at hun ikke fikk seg jobb som journalist igjen.

Hun forteller imidlertid at hun de siste to årene har opplevd arbeidsmiljøet som problematisk, noe hun beskriver som ganske vanlig i dansk mediebransje.

– Jeg endte med å bli sykemeldt av stress, og sa til slutt opp jobben. Som Journalisten.dk har rapportert om tidligere har jo 70 prosent av danske journalister vært offer for dårlig arbeidsmiljø. Det er grunnen til at jeg ikke er journalist lenger.

Siden har hun søkt seg tilbake til journalistikken flere ganger, men har fått negativt svar på hver eneste jobbsøknad etter swingersreportasjen, forteller Fischer. 

Det tror hun ikke er tilfeldig. 

Nå har hun i stedet startet opp en egen bedrift der hun pusser opp og selger møbler.

– Takknemlig for opplevelsen

For selv om ingen har sagt det direkte, tror Fischer at swingersreportasjen har bidratt til at hun ikke har fått seg jobb som journalist.

– Jeg har en god CV, og karrierekonsulenter har fortalt meg at jeg har vært overkvalifisert til flere stillinger. Det var mange mediehus og mediesjefer som var negative til reportasjen. Reaksjonene i Danmark var mest negative, sier hun.

Danmark er nok ikke så fritt som danskene selv vil tro, mener Fischer.

– Var reportasjen fortsatt verdt det?

– Ja, det er den feteste opplevelsen i mitt liv å få den responsen fra hele verden. Swingersreportasjen satte i gang noe i folk, og det vil man jo få til som journalist. Kanskje jeg ikke skal være journalist akkurat nå, men jeg er veldig takknemlig for opplevelsen.

Fischer sier det fortsatt er mulig at hun vender tilbake til journalistikken, men at det i så fall blir på hennes premisser og at hun nok ikke kommer til å være lønnstaker i en dansk mediebedrift.

Presseansvarlig i Radio 4, Rosa Dehn Callesen, skriver i en e-post til Journalisten at de synes det er leit å høre at Fischer har sluttet som journalist. 

– Dessverre har vi ikke mulighet til å kommentere ytterligere, fordi vi står midt i et direktørskifte, men vi erkjenner at det var utfordringer i oppstartsfasen av radiokanalen.



Powered by Labrador CMS