Magnus Braaten vender nesa hjemover til høsten. Ny jobb i TV 2 lokket ham vekk fra NTB-kontoret i Sydney. Foto: Marius Siverts Midttun

Tilbake til drømmejobb i Norge etter å ha vært NTB-nattevakt i Sydney

Startet i ny jobb i tv2.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Å jobbe med krim i VG ga mersmak, så etter kun to måneder i Australia som NTB-nattevakt, søkte Magnus Braaten seg tilbake til Norge og krim. Til høsten starter han i tv2.no med hovedfokus på nettopp krim.

Vanvittig kul by

22-åringen er ikke ukjent med ros. Redaksjonssjef Sveinung Habbestad i TV 2 skrev i den interne kunngjøringen at «Magnus Braaten blir av andre mediehus omtalt som et av de største talentene i norsk presse». Hans egen kommentar til dette er:

– Hvis noen har kalt meg det, så er det fryktelig hyggelig. Men det er massevis av flinke, unge journalister. Flere av dem ser jeg opp til.

– Du har nå vært to måneder i Australia, hvordan liker du deg på den andre siden av kloden?

– Sydney er en vanvittig kul by der det er vanskelig ikke å trives. Jeg har sett og opplevd mye fint, og det var det jeg kom for. Samtidig flyttet jeg fra norske varmerekorder til australsk vinter, i tillegg til at jeg har fått kyssesyken her nede. Jeg lander på terningkast fire og håper vinden – og været for øvrig – snur i månedene før jeg skal hjem.

– Hvordan er det å jobbe mot en redaksjon som har motsatt døgnrytme av deg?

– NTB har hatt nattevakt i Australia i snart fire år, og jeg har kommet til dekket bord med solide rutiner for overleveringer fra kveldslaget til Sydney og videre til vaktsjef på morgenen. Tidsforskjellen er hele grunnen til at vi er her, så den lever jeg selvsagt fint med. Det viktigste er uansett at jeg jobber godt med de fantastiske kollegene mine her nede.

Jeg har ikke dårlig samvittighet, for sånn er denne bransjen, men timingen kunne vært mye bedre både for meg og NTB.

MAGNUS BRAATEN

Timingen ikke perfekt

– Du ble ikke så lenge i Australia før du leverte din oppsigelse?

– Jeg har ikke dårlig samvittighet, for sånn er denne bransjen, men timingen kunne vært mye bedre både for meg og NTB. Både ansettelses- og den påfølgende visumprosessen krever tid og ressurser. Når NTB har valgt å gi meg denne sjansen, foran masse flinke folk som gjerne skulle hatt den, hadde jeg derfor helst sett at jeg slapp å si opp så tidlig.

– TV 2 tilbyr meg fast jobb i et redaksjonelt miljø der jeg allerede kjenner flere og vet at jeg vil lære og utvikle meg hver dag. Jeg får fortsette å jobbe med krim og er overbevist om at jeg vil stortrives.

– Når starter du i TV 2? Og skal du jobbe i Oslo eller Bergen?

– Jeg begynner i slutten av oktober og skal jobbe i Oslo. Jeg jobber som nattevakt i NTB i Sydney ut september.

– Skal du «bare» jobbe med krim? Og «kun» nett? Eller blir det en kombinasjon?

– Jeg skal være en av flere i TV 2 med ansvar for krim. Få journalister i dag får jobbe kun med ett felt, og det ønsker jeg heller ikke å gjøre. Jeg håper å kunne være verdifull uansett hvordan nyhetsbildet ser ut. Og jeg kommer til å jobbe både nett og TV, men ansettelsen min er altså hos tv2.no.

Krim og Pokémon

– Selv om du fremdeles er ung, har du vært innom mange stoffområder. Penger, sport, generelle nyheter, og du var en del «Pokémon»-patruljen til VG, er det krim som er drømmen?

– Pokémon er selvsagt drømmen, men per nå virker det urealistisk. Det siste året mitt i VG jobbet jeg i en helt fantastisk krimavdeling. Det ga mersmak, og nå gleder jeg meg til å konkurrere mot de kollegene som har lært meg alt jeg kan. Så får vi se om det er andre ting jeg heller vil jobbe med etter hvert som tiden går. Jeg vil være så allsidig som mulig.

– Hvis vi skal oppsummere det du har gjort så langt i løpet av noen setninger...?

– Jeg har dekket fotballkamper for NTB i flere år. Samtidig jobbet jeg litt i Akershus Amtstidende. Mens jeg studerte, var jeg nettredaktør og journalist i Universitas, før jeg begynte i VG høsten 2015. Så har jeg levert fire faste spalter til Dine Penger ved siden av. Til slutt et halvt år i NTB.

Powered by Labrador CMS