Politisk redaktør Marie Simonsen Foto: Birgit Dannenberg
Politisk redaktør Marie Simonsen Foto: Birgit Dannenberg

Simonsen insisterer på at det ble ropt «hore»

Avviser at Trettebergstuen er den eneste som hørte skjellsord under LO-demonstrasjon.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Hore! Hore! Hore! De taktfaste ropene truet med å overdøve Anette Trettebergstuen (30) da hun holdt et innlegg på Oslo LOs demonstrasjon på Løvebakken i forbindelse med streiken mot EUs vikarbyrådirektiv tidligere i januar.»

Hørte hore-rop

Slik innledet Marie Simonsen en kommentar i tirsdagens utgave av Dagbladet. Hun konkluderte med at «en gryende maktkamp endte med at LO sa nei til et direktiv de var og burde være for.»

Senere på dagen fikk Trettebergstuen spørsmål på Twitter om Simonsens påstand om hore-rop var riktig. Politikeren svarte at hun hørte rop som «skjerp deg», «snu», «gå hjem» og at noen ropte «hore». Men de fleste ropte «veto» med buing, ifølge Twitter-meldingen.

NTB fulgte opp Twitter-meldingen ved å skrive en sak under tittelen «– Kalt hore under LO-demonstrasjon». NTB intervjuet også LO-lederen i Oslo, som tok avstand fra slike rop. En rekke medier rundt om i landet plukket opp meldingen.

Men Klassekampen antydet i går, onsdag, i spalten «På teppet» (ikke på nett) at Simonsen kan ha overdrevet hvor mange ukvemsord som ble ropt. I en 45 sekunders lang video som avisen viser til på YouTube er det ikke mulig å høre sjikanøse rop. Bare «Veto! Veto! Veto!».

– Det har skjedd

Simonsen selv står fast på at det er en sannhet at flere hørte det ble ropt «hore» til Trettebergstuen. Kommentatoren selv var ikke til stede på demonstrasjonen i midten av forrige måned.

– Det var en gjeng foran som ropte det, ikke 2.000. Dette har skjedd, og det er det mest vesentlige. Det har jeg også andre kilder på enn Trettebergstuen. Hvor mange kilder trenger man når Trettebergstuen selv bekrefter det, spør Simonsen, som også hevder at episoden skal ha blitt diskutert på Stortinget før den sprakk i mediene.

Hun mener LO må forholde seg til at Ap-politikeren selv sier at hun hørte ropene i stedet for å jakte på kilder som ikke hørte noe.

– Var det ikke å ta litt hardt i å skrive at de «taktfaste ropene truet med å overdøve» henne?

– Det er et fakta at tilrop fra demonstrasjonen overdøvet henne, og at hore var en av disse skjellsordene. Det er som episoden på Brann stadion der noen i Klanen ropte «la ham dø».

– Tror du debattens fokus på skjellsordene dreier seg om politisk maktkamp om direktivet?

– Hørte ikke feil

– Det er åpenbart et ledd i en større kamp. Jeg ser at dette blir brukt som en avsporing av debatten, og at den blir brukt for å mobilisere.

– Kan det tenkes at Trettebergstuen hørte feil?

– Nei. Det slår jeg fast fordi jeg har flere kilder på det.

Powered by Labrador CMS