Markus Rask Jensen får nye oppgaver i Amedia.

MEDIEFOLK:

Markus Rask Jensen konstitueres som nyhetsdirektør i Amedia

Tar over stillingen med umiddelbar virkning.

Publisert Sist oppdatert

Markus Rask Jensen (33) konstitueres som nyhetsdirektør i Amedia med umiddelbar virkning, skriver Amedia i en pressemelding.

Han overtar kjerneoppgavene etter Jostein Larsen Østring, som blir utviklingsredaktør i Aftenposten.

Rask Jensen ble ansatt i Amedia som direktør for innholdsutvikling i desember 2022. Da kom han fra rollen som konstituert ansvarlig redaktør i Avisa Nordland. 

Larsen Østring fortsetter som konserndirektør for abonnement inntil ny løsning er på plass. 

– Amedia er landets ledende talentfabrikk for journalister, som Markus er et nytt levende bevis på. I ung alder har Markus akslet sentrale lederroller i store og innovative mediehus med stor suksess. Det siste året har han bidratt kraftfullt som ny leder for innholdsutvikling, sier konsernsjef Anders Opdahl i pressemeldingen.

– Kombinert med sterk kommersiell forståelse og gode lederegenskaper har han alle forutsetninger for å lykkes med å løfte Amedias kjerneområde videre, sammen med dyktige kolleger i hele Norge, fortsetter konsernsjefen.

Den konstituert nyhetsdirektøren gleder seg til nye oppgaver:

– Det er en stor ære og tillitserklæring å bli spurt om å ta dette ansvaret. Som landets største utgiver av redaktørstyrte medier, spiller Amedia en sentral rolle i det norske demokratiet. 

Han legger til:

– Den viktigste jobben vi som konsern kan gjøre, er å bidra til den monumentale jobben som gjøres ute i avisene for å trygge og utvikle denne posisjonen. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven.

Powered by Labrador CMS