Jostein Larsen Østring går fra Amedia-ledelsen til Aftenposten-ledelsen.
Jostein Larsen Østring går fra Amedia-ledelsen til Aftenposten-ledelsen.

MEDIEFOLK:

Jostein Larsen Østring forlater Amedia – går til Aftenposten

Blir utviklingsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Det melder både Amedia og Aftenposten-sjef Trine Eilertsen i pressemeldinger torsdag.

Larsen Østring har vært konserndirektør med ansvar for nyheter og abonnement hos Amedia. Nå blir han utviklingsredaktør i Aftenposten.

Østring har hatt ulike lederroller i Amedia siden 2016, og sittet i konsernledelsen som nyhetsdirektør siden 2021. Fra 2009 til 2016 jobbet han i Nordlys i Tromsø, sist som nyhetsredaktør.

– Det har vært en ære og et privilegium å jobbe med og på vegne av det som etter hvert har blitt over 100 aviser landet rundt. Det meste jeg kan i arbeidslivet har jeg lært av kolleger i avisene, i fagmiljøene i Akersgata, og konsernledelsen i Amedia. Jeg har hatt en kjempespennende og givende jobb i et aviskonsern jeg er glad i, men visste at jeg på et tidspunkt kom til å trenge erfaring og læring også utenfor Amedia. Da denne muligheten kom, måtte jeg gripe sjansen, sier Østring i meldingen fra Amedia.

Han fratrer umiddelbart stillingen som nyhetsdirektør, men vil fremdeles lede konsernets abonnementsarbeid en stund.

– Jostein har vært og er en fantastisk kollega og leder, som mange er glad i både i våre aviser og i sentrale funksjoner. Personlig har jeg jobbet veldig tett sammen med Jostein i 14 år. Det har vært gjensidig utviklende både profesjonelt og personlig. Så det er ikke til å legge skjul på at det også har en vemodig side når han nå slutter hos oss, sier Amedias konsernsjef Anders Opdahl i pressemeldingen.

– Samtidig er det ikke overraskende at Jostein har behov for å søke nye utfordringer etter å ha vært hele sitt voksenliv i Amedia. Jostein går til en tradisjonsrik riksavis, som representerer noe annet enn våre mediehus. Det håper og tror jeg blir givende både for Jostein og Aftenposten, legger Opdahl til.

Markus Rask Jensen konstitueres i rollen som nyhetsdirektør hos Amedia.

Powered by Labrador CMS