Mathias Döpfner er en av Europas mektigste medietopper. Nå går han inn i styret til strømmegiganten Netflix. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB scanpix

Tysk medietopp inn i Netflix-styret

Nytt verv for Mathias Döpfner.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Toppsjefen i forlagshuset Axel Springer, Mathias Döpfner, er nytt medlem av styret til strømmegiganten Netflix. Det melder Hollywood Reporter.

Mathias Döpfner startet sin karriere som musikkjournalist, og er i dag både konsernsjef og styreleder i Axel Springer.

Axel Springer er Europas største mediekonsern, og etter hvert også en internasjonal aktør på det digitale området, ikke minst etter oppkjøpet av Business Insider 2015 og lanseringen av Politico Europe samme år. Selskapet har også investert i en rekke små og store aktører på det digitale området. Inkludert Airbnb.

Forlaget utgir Bild, Europas største tabloidavis, og også den mer intellektuelle Die Welt, i tillegg til en rekke andre publikasjoner i flere land. De siste årene har forlaget solgt flere av sine papirprodukter for å satse mer digitalt.

Som sjefredaktør i avisen Die Welt, skrev Döpfner en leder i 2000 hvor han slo fast at de tre viktigste utfordringene fremover for næringslivsledere, var i prioritert rekkefølge: 1. internet, 2. internet og 3. internet.

Dette har han siden forsøkt å leve etter.

Powered by Labrador CMS