MBL vil ikke dele hus med NJ

De tillitsvalgte i MBL var sterkt imot å dele bo med Norsk Journalistlag. Nå er prosjekt Pressens Hus skrinlagt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arbeidsutvalget i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) har diskutert spørsmålet om å samlokaliseres med Norsk Journalistlag i et Pressens Hus. Signalene imot å bo under samme tak som NJ var så sterke at arbeidsutvalget i MBL valgte å skrinlegge prosjektet.

– Vi har forståelse for de tillitsvalgtes innvendinger mot samlokalisering med NJ, og det er ikke noe tema lenger, bekrefter administrerende direktør Arvid Sand i MBL.

MBLs leiekontrakt går ut i 2007. Nå vil de se på alternativer sammen med Fagpressen og Landslaget for lokalaviser, som allerede i dag leier lokaler av MBL, og andre utgiverorganisasjoner.

– Blir det aktuelt for Norsk Presseforbund å dele lokaler med MBL når ikke NJ skal under samme tak?

– Det må vårt styre ta stilling til. Men det blir jo ikke et Pressens Hus uten NJ. Det blir et alternativ for noen presseorganisasjoner. På møtet vi hadde om et eventuelt Pressens Hus sa jeg at det er utenkelig å søke oss dit uten at NJ mener det er greit, sier Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Norsk Redaktørforening skal ha hovedstyremøtet i ettermiddag. Et av punktene er spørsmålet om samlokalisering med andre presseorganisasjoner.

Powered by Labrador CMS