Eddas styreleder Truls Velgaard. Foto: Birgit Dannenberg

Kutteren fra Oslo

Eddas styreleder skal granske kostnadene over hele Mecom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med virksomheter i fire land, organisert i seks divisjoner, er det alltid en overhengende fare for at flere driver med det samme. Derfor har direktør David Montgomery tatt grep og utnevnt tre av sine nærmeste til å ha ansvaret for hvert sitt felt på tvers av landegrensene.

Samordning

Mens danske Lisbeth Knudsen skal ha ansvaret for innholds- og produktutvikling, skal norske Truls Velgaard ha ansvaret for kostnadsinnovasjon.

– Er du blitt kutteren fra Norge?

– He-he, nei, det er ikke så enkelt vel. Men det stemmer at jeg får ansvar for å jobbe med samordningsvirksomhet på tvers av landene i Mecom, men det er et tilleggsansvar som jeg har. Jeg skal fortsatt ha ansvar for Norge og Polen, sier Velgaard.

Velgaard forklarer at det i praksis innebærer at han skal ha ansvar for større samordningsprosjekter, slik man allerede har gjort nasjonalt, som et felles IT-selskap i Edda Media.

Dilemmaet er at når det gjelder for eksempel publiseringsplattformer, så er ikke alle selskapene i Mecom på samme løsning. Ideelt sett, forteller Velgaard, skulle han sett at samtlige titler brukte de samme redskapene. Derfor vil han sørge for at nye investeringer blir mest mulig samordnet.

Lønninger

Selv om han mener det er en forenkling at han skal se på kostnadskutt over hele Mecom, så avviser han det heller ikke. Velgaard viser til at de forskjellige direktørene som leder hvert sitt «land» skal fortsatt ha det fulle ansvaret. Velgaard skal snarere se på felles løsninger.

– Det kan hende at Eddas erfaringer med samordning av annonseproduksjon er noe de andre landene også kan nyte godt av.

Velgaard understreker samtidig at det ikke handler om å uniformere utviklingen i Mecom, noe han karakteriserer som livsfarlig i og med markedene konsernet opererer med er ganske forskjellige.

– Men innebærer dette at lønningene til de ansatte i Edda på sikt kan bli sendt ut fra Nederland?

– Det er en hypotese tatt ut av løse lufta, men teoretisk kan det tenkes at vi samordner på tvers av landegrensene. IT er mulig, men lønn og regnskap er et lengre lerret å bleke.

Powered by Labrador CMS