Mecom avventende i Polen

Den polske stat åpner for nye eiere i Mecom-kontrollerte Rzeczpospolita.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har lenge vært ventet at den polske stat vil gjøre noe med sin eierpost på i selskapet PW Rzeczpospolita. Dette selskapet eier igjen 49 prosent i riksavisen Rzeczpospolita, Mecom eier de øvrige 51 prosentene.

Fire mulige

Nå har den polske staten åpnet for potensielle budgivere til å få fullt innsyn i driften gjennom en såkalt due diligence, skriver Go Warsaw.

Det er i alt fire interessenter som nevnes i artikkelen deriblant tyske Axel Springer, polske PMPG og mediegruppen ZPR og tsjekkiske Respekt Media.

De fire har til 20. februar å gi bud på 85 prosent av eierposten, de øvrige 15 prosentene er satt av til de ansatte og dermed unntatt den offentlige budrunden.

Forkjøpsrett

I Mecom forteller Truls Velgaard, som har ansvaret for den polske delen av mediekonsernet, at de stiller seg avventende til prosessen.

– Vi har forkjøpsrett, så vi vil vurdere hva som kommer ut av budrunden.

Han ønsker ikke å kommentere om det kan være aktuelt for Mecom å selge sin post i avisen, i tillegg til den øvrige virksomheten som inkluderer flere lokal- og regionsaviser i landet. I fjor sommer ble det klart at den polske stat stilte seg kritisk til Velgaard som leder i Polen og ville ha ham bort.

Mecom går for tiden gjennom hele porteføljen for å vurdere om mediekonsernet skal selge ytterligere virksomheter for å få ned gjeldsbyrden. For to uker siden solgte Mecom seg ut av sine tyske virksomheter.

Powered by Labrador CMS